Википедија:Markup

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Markup(МК://маркап)е она што HTML ознаките го прават на текстот, којшто е сместен внатре во нив.Го маркираат како определен вид на текст со определена функција, а се појавува во италик.

HTML јазик