Википедија:Шаблони

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Кратенки:
ВП:ШАБ

Оваа страница претставува индекс на големиот број стандардни шаблони во употреба на Википедија.

Како да ја користите оваа страница

Задебелените врски дадени во продолжение водат до страници на кои се набројани шаблоните, а се подредени според именскиот простор во кој припаѓаат и според нивната намена.

Шаблони за именскиот простор за статии[уреди | уреди извор]

Шаблони за другите именски простори[уреди | уреди извор]

Википедија[уреди | уреди извор]

Категорија[уреди | уреди извор]

Корисник[уреди | уреди извор]

Разговор со корисник[уреди | уреди извор]

Разговор[уреди | уреди извор]

Податотека[уреди | уреди извор]

Шаблон[уреди | уреди извор]