Википедија:Фотоловови 2021/Евиденција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е страница за евиденција на уредените статии на теми поврзани со подрачјата опфатени со спроведените фотоловови. Во текот на 2021 година се организирани фотоловови во следните подрачја:

Насоки за евидентирање[уреди извор]

Секој завршен фотолов е потребно да биде евидентиран со додавање на подподнасловот === НАЗИВ НА ПОДРАЧЈЕТО === редоследно под поднасловот == Фотоловови ==. Евидентирањето на фотолововите е потребно да биде хронолошки согласно датумот/датумите на нивното одржување.

Уредените статии е потребно да се евидентираат во табела додадена во делот со подподподнаслов ==== Статии ==== којшто се додава веднаш под подподнасловот === НАЗИВ НА ПОДРАЧЈЕТО ===.

Подигнатите фотографии е потребно да се евидентираат преку додавање на известување со врска до категоријата на Заедничката ризница во којашто се подигнати во делот со подподподнаслов ==== Фотографии ==== којшто се додава редоследно по подподподнасловот ==== Статии ====. Во случај да не се уредени статии на теми поврзани со пдорачјето опфатено со спроведениот фотолов, делот со подподподнаслов ==== Фотографии ==== се додава веднаш под подподнасловот === НАЗИВ НА ПОДРАЧЈЕТО ===

Фотоловови[уреди извор]

Фотографии[уреди извор]

Сите фотографии направени за време на фотолововите во текот на 2021 година се достапни во следната категорија:

Зоолошка градина Скопје (прв фотолов)[уреди извор]

Сите фотографии направени за време на фотоловот во Зоолошката градина Скопје се достапни во следната категорија:

Статии[уреди извор]

Број Статија Фотографија Забелешки
1. Индиски слон Индиски слон - Зоо Скопје.jpg нова статија
2. Африкански савански слон Африкански и индиски слон - Зоо Скопје.jpg нова статија
3. Белонос коати Белонос коати - Зоо Скопје.jpg нова статија
4. Златен фазан Златен фазан - Зоо Скопје (1).jpg нова статија
5. Монголски гербил Гербил - Зоо Скопје (2).jpg нова статија
6. Пченкарен смок Жолт смок - Зоо Скопје.jpg нова статија
7. Северен рис Северен рис - Зоо Скопје.jpg нова статија
8. Северна жирафа Жирафа - Зоо Скопје.jpg нова статија
9. Сулката желка Желка сулката - Зоо Скопје.jpg нова статија
10. Удав стегач Боа констриктор - Зоо Скопје.jpg нова статија
11. Хумболтов пингвин Хумболтов пингвин - Зоо Скопје.jpg нова статија
12. Австралиски брадест змеј Австралиски брадест змеј - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
13. Алпака Алпака - Зоо Скопје (2).jpg подобрена статија
14. Бело какаду Бел какаду - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
15. Белоглав мршојадец Белоглав мршојадец - Зоо Скопје (1).jpg подобрена статија
16. Белорак гибон Белорак гибон - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
17. Берберска овца Берберска овца - Зоо Скопје (1).jpg подобрена статија
18. Бисерка Бисерка - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
19. Бурмански питон Бурмански питон - Зоо Скопје (1).jpg подобрена статија
20. Волк Волци - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
21. Двогрба камила Двогрба камила - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
22. Дива гуска Дива гуска - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
23. Дијамантски фазан Дијамантски фазан - Зоо Скопје (2).jpg подобрена статија
24. Домашна овца Домашна овца - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
25. Европски бизон Европски бизон - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
26. Еланд (антилопа) Еланд - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
27. Елен лопатар Елен лопатар - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
28. Ему Ему - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
29. Јагуар Јагуар - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
30. Јапонски крап Јапонски крап - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
31. Јастреб глувчар Јастреб глувчар - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
32. Јужно свињоопашесто макаки Јужно свињоопашесто макаки - Зоо Скопје (2).jpg подобрена статија
33. Коза Коза - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
34. Обичен фазан Обичен фазан - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
35. Џуџест мармозет Џуџест мармозет - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
36. Џуџеста коза Џуџеста коза - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
37. Голем ушест був Голем ушест був - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
38. Дива патка Диви патки - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
39. Лав Лав и лавица - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
40. Лама Лама - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
41. Леопард Леопард - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
42. Леопардов гекон Леопардов гекон - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
43. Магаре Магаре - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
44. Зајак дупкар Зајак дупкар - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
45. Зебу Зебу - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
46. Индиски паун Индиски паун - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
47. Кафеава мечка Кафеава мечка - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
48. Мексиканска огненонога тарантула Мексиканска огненонога тарантула - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
49. Меркат Меркат - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
50. Мисирка Мисирка - Зоо Скопје (1).jpg подобрена статија
51. Нилски коњ Нилски коњ - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
52. Нилски крокодил Нилски крокодил - Зоо Скопје (2).jpg подобрена статија
53. Патас Патас - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
54. Кокошка Петел - Зоо Скопје (1).jpg подобрена статија
55. Пони Пони - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
56. Пржевалскиев коњ Пржевалскиев коњ - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
57. Прстеноопашест лемур Прстеноопашест лемур - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
58. Розово фламинго Розово фламинго - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
59. Сијаманг Сијаманг - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
60. Сибирски тигар Сибирски тигар - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
61. Сино-жолта ара Сино-жолта ара - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
62. Хималајски тар Хималајски тар - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
63. Црвенокап мангабеј Црвенокап мангабеј - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
64. Црн лебед Црн лебед - Зоо Скопје.jpg подобрена статија

Зоолошка градина Скопје (втор фотолов)[уреди извор]

Сите фотографии направени за време на фотоловот во Зоолошката градина Скопје се достапни во следната категорија:

Статии[уреди извор]

Број Статија Фотографија Забелешки
1. Виетнамско домашно прасе Виетнамско домашно прасе - Зоо Скопје.jpg нова статија
2. Чапманова зебра Чапманова зебра - Зоо Скопје.jpg нова статија
3. Голем александар Голем александар - Зоо Скопје.jpg нова статија
4. Кафеноушест папагал Кафеноушест папагал - Зоо Скопје.jpg нова статија
5. Кралски питон Кралски питон - Зоо Скопје.jpg нова статија
6. Сив жерав Сив жерав - Зоо Скопје.jpg нова статија
7. Фишеров папагал Фишеров папагал - Зоо Скопје.jpg нова статија
8. Калифорниски морски лав Калифорниски морски лав - Зоо Скопје (1).jpg подобрена статија
9. Бледоглава розела Бледоглава розела - Зоо Скопје (1).jpg подобрена статија
10. Жолта анаконда Жолта анаконда - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
11. Златен орел Златен орел - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
12. Мал александар Мал александар - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
13. Морско прасе Морско прасе - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
14. Розенколис Розенколис - Зоо Скопје (2).jpg подобрена статија
15. Зеленокрила ара Зеленокрила ара - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
16. Сребрен фазан Сребрен фазан - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
17. Тигрица Тигрица папагал - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
18. Црвена верверица Црвена верверица - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
19. Црвеноклун лебед Црвеноклун лебед - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
20. Црвеношиесто валаби Црвеношиесто валаби - Зоо Скопје (2).jpg подобрена статија
21. Чинчила Чинчила - Зоо Скопје.jpg подобрена статија
22. Шимпанзо Шимпанзо - Зоо Скопје (1).jpg подобрена статија

Села во западен дел на планина Китка[уреди извор]

Сите фотографии направени за време на фотоловот во Зоолошката градина Скопје се достапни во следната категорија:

Статии[уреди извор]

Број Статија Фотографија Забелешки
1. Султан Мехмед Освојувачот џамија (Батинци) Џамија „Султан Мехмед Освојувачот“ - Батинци (1).jpg нова статија
2. Нова џамија (Драчевица) Нова џамија - Драчевица (Скопско) (1).jpg нова статија
3. Стара џамија (Драчевица) Стара џамија - Драчевица (Скопско) (2).jpg нова статија
4. Џамија (Цветово) Џамија - Цветово (3).jpg нова статија
5. Џамија (Елово) Џамија - Елово (1).jpg нова статија
6. Фета Ефенди џамија (Црн Врв) Џамија „Фета Ефенди“ - Црн Врв (4).jpg нова статија
7. ПОУ „Алија Авдовиќ“ - Црн Врв ПОУ „Алија Авдовиќ“ - Црн Врв.jpg нова статија
8. Драчевица (Скопско) Драчевица (Скопско) - панорама.jpg подобрена статија
9. Цветово Цветово - панорама (4).jpg подобрена статија
10. Елово Елово - сред село.jpg подобрена статија
11. Црн Врв Црн Врв - панорама.jpg подобрена статија
12. Маркова Река Маркова Река кај Црн Врв (1).jpg подобрена статија
13. Црква „Св. Никола“ - Осинчани Црква „Св. Никола“ - Осинчани (3).jpg подобрена статија

Поврзано[уреди извор]