Википедија:Фотоловови 2018/Предлози/Радовишки регион

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Барателот ќе треба јасно да ги претстави своите планови, образложувајќи каде и што ќе фотографира, со кое превозно средство ќе патува, колку време ќе трае потфатот, колку членови ќе учествуваат во екипата (ако ги има) и колкави се проценетите трошоци. Врз основа на содржината на барањето, заедницата ќе донесе одлука во врска со предлогот. Барањето ќе биде одобрено во оној момент кога истото ќе добие три гласа „За“ или најмалку две третини од вкупниот број на гласови во случај веќе да има три гласа „Против“ или „Воздржан“.

Ве молиме, напишете ги бараните информации за предлогот под соодветните поднаслови подолу. Фотолов во Радовишки регион

Целта на овој проект, наречен Фотолов во Радовишки регион, е да се обезбедат фотографии на дел од населените места во Радовишкиот регион, односно од Општина Радовиш.

Основни информации[уреди извор]

Населени места кои ќе бидат посетени[уреди извор]

Место Забелешка
Покрајчево за селото постојат слики на Ризницата, но недостасуваат за неколку знаменитости
Калуѓерица за селото недостасуаат слики на Ризницата
Јаргулица за селото постојат слики на Ризницата, но недостасуваат за неколку знаменитости
Подареш за селото недостасуаат слики на Ризницата
Ораовица за селото недостасуаат слики на Ризницата
Раклиш за селото недостасуаат слики на Ризницата
Воиславци за селото недостасуаат слики на Ризницата
Дамјан за селото недостасуаат слики на Ризницата

Траење[уреди извор]

Посетата на регионот и на населените места ќе се одвива во две фази. Проектот е планиран да започне кон крајот на април, и истиот би траел не подоцна до 13 мај. Направените фотографии ќе бидат прикачени на Заедничката Ризница.

Учесници[уреди извор]

Фотоловот во Радовишкиот регион ќе биде спроведен од моја страна, односно од корисникот Тиверополник.

Проценети трошоци[уреди извор]

Сите населени места ќе бидат посетени од страна на сопствено возило. Проценетите трошоци ќе се движат до 3.000 денари за гориво и за храна.

Дискусија на заедницата[уреди извор]

Гласање[уреди извор]

  1. За  --Марио Шаревски - Македонец (разговор) 19:56, 28 април 2018 (CEST)
  2. За  --Ivan Zivkovik
  3. За  --Kiril Simeonovski (разговор) 08:19, 8 мај 2018 (CEST)
  4. За  --Ehrlich91 (разговор) 21:33, 10 мај 2018 (CEST)

Заклучок[уреди извор]

Со оглед на едногласната поддршка и доволниот број на гласови, предлогот е одобрен.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:24, 11 мај 2018 (CEST)

Напомена

Одобрените средства ќе бидат исплатени (повратени) откако фотографиите ќе се подигнат на Ризницата (Wikimedia Commons). При подигањето, учесникот задолжително мора да ја одбере лиценцата „Криејтив комонс 4.0“, да даде што попрецизен опис на подигнатото и да долу да ја внесе категоријата Photohunts in Macedonia за да ги заведе сликите на правилно место. Пожелно е на сликите да стојат и координати што би ги завел самиот апарат при сликањето. По подигањето, учесникот треба да задолжително да нè извести за тоа преку оставање на коментар на страницата за предложување.

Известување за крај на проектот[уреди извор]

Почитувани, ве известувам дека направените слики од Радовишкиот регион се подигнати на ризницата и додадени во подкатегорија на Photohunts in Macedonia - Photohunt in Radoviš Region.--Тиверополник (разговор) 14:02, 11 мај 2018 (CEST)