Википедија:Фотоловови 2018/Предлози/Предели во Македонија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Барателот ќе треба јасно да ги претстави своите планови, образложувајќи каде и што ќе фотографира, со кое превозно средство ќе патува, колку време ќе трае потфатот, колку членови ќе учествуваат во екипата (ако ги има) и колкави се проценетите трошоци. Врз основа на содржината на барањето, заедницата ќе донесе одлука во врска со предлогот. Барањето ќе биде одобрено во оној момент кога истото ќе добие три гласа „За“ или најмалку две третини од вкупниот број на гласови во случај веќе да има три гласа „Против“ или „Воздржан“.

Ве молиме, напишете ги бараните информации за предлогот под соодветните поднаслови подолу.

Фотолов во Предели во Македонија

Фотографирање знаменитости од природен и културен карактер, пејсажи, природа, полиња и планински предели, езера, реки, растенија, животни, луге, храна, спортски активности, односно прикажување на искуства стекнати преку спртски активности како возење велосипед во планински предели и сл.

Основни информации[уреди извор]

Населени места, планини, реки, предели[уреди извор]

Место Забелешка
Убого за селото недостасуаат слики на Ризницата
Бекирлија за селото недостасуаат слики на Ризницата

Траење[уреди извор]

Посетата на различните предели во Македонија ќе се одвива во повеќе фази. Проектот е планиран да започне кон почетокот на март, и истиот би траел не подоцна до 30 август. Направените фотографии ќе бидат прикачени на Заедничката Ризница.

Учесници[уреди извор]

Фотоловот во Пределите во Македонија ќе биде спроведен од страна на корисникот Лушкоска, и 3 други учесници.

Проценети трошоци[уреди извор]

Сите предели ќе бидат посетени претежно со велосипед или сопствено возило. Проценетите трошоци ќе се движат до 3.000 денари за гориво и за храна и останати патни трошоци.

Дискусија на заедницата[уреди извор]

Гласање[уреди извор]

  1. За  -- Во целост гласам за да се одобри фотоловот на корисничката Лушкоска, која има одлични вештини на фотографирање и чии слики со одличен квалитет веќе се искористени во минатогодишните проекти Википедија:Геоекспедиции 2017, Википедија:Агроекспедиции 2017 и Википедија:Викивино 2017, каде ви препорачувам да ги погледнете нејзините слики. -- Марио Шаревски - Македонец (разговор) 10:57, 3 април 2018 (CEST)
  2. За  -- Иван Живковиќ
  3. За  --Ehrlich91 (разговор) 21:49, 3 април 2018 (CEST) Коментар  Согласно мислењето на Марио, само да се следат фотографиите од овие досега непосетени села и краишта. --Ehrlich91 (разговор) 21:49, 3 април 2018 (CEST)

Заклучок[уреди извор]

Со оглед на едногласната поддршка и доволниот број на гласови, предлогот е одобрен.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:25, 11 мај 2018 (CEST)

Напомена

Одобрените средства ќе бидат исплатени (повратени) откако фотографиите ќе се подигнат на Ризницата (Wikimedia Commons). При подигањето, учесникот задолжително мора да ја одбере лиценцата „Криејтив комонс 4.0“, да даде што попрецизен опис на подигнатото и да долу да ја внесе категоријата Photohunts in Macedonia за да ги заведе сликите на правилно место. Пожелно е на сликите да стојат и координати што би ги завел самиот апарат при сликањето. По подигањето, учесникот треба да задолжително да нè извести за тоа преку оставање на коментар на страницата за предложување.