Википедија:Фотоловови 2017/Предлози/Општина Босилово

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Барателот ќе треба јасно да ги претстави своите планови, образложувајќи каде и што ќе фотографира, со кое превозно средство ќе патува, колку време ќе трае потфатот, колку членови ќе учествуваат во екипата (ако ги има) и колкави се проценетите трошоци. Врз основа на содржината на барањето, заедницата ќе донесе одлука во врска со предлогот. Барањето ќе биде одобрено во оној момент кога истото ќе добие три гласа „За“ или најмалку две третини од вкупниот број на гласови во случај веќе да има три гласа „Против“ или „Воздржан“.

Ве молиме, напишете ги бараните информации за предлогот под соодветните поднаслови подолу.

Фотолов во Општина Босилово

Целта на овој проект, наречен Фотолов во Општина Босилово, е да се обезбедат фотографии од населените места во Струмичкиот крај, односно од Општина Босилово.

Место/места[уреди извор]

Населени места во Општина Босилово[уреди извор]

Место Забелешка
Бориево за селото недостасуаат слики на Ризницата
Босилово за селото недостасуаат слики на Ризницата
Гечерлија за селото недостасуаат слики на Ризницата
Дрвош за селото недостасуаат слики на Ризницата
Еднокуќево за селото недостасуаат слики на Ризницата
Иловица за селото недостасуаат слики на Ризницата
Моноспитово за селото недостасуаат слики на Ризницата
Петралинци за селото недостасуаат слики на Ризницата
Радово за селото недостасуаат слики на Ризницата
Робово за селото недостасуаат слики на Ризницата
Сарај за селото недостасуаат слики на Ризницата
Секирник за селото постојат слики на Ризницата, но недостасуваат за неколку знаменитости.
Старо Балдовци за селото недостасуаат слики на Ризницата
Турново за селото недостасуаат слики на Ризницата
Хамзали за селото недостасуаат слики на Ризницата
Штука за селото недостасуаат слики на Ризницата

Траење[уреди извор]

Посетата на регионот и на населените места ќе се одвива во две фази. Проектот е планиран да започне кон почетокот на април, и истиот би траел не подоцна од 16 април. Направените фотографии ќе бидат прикачени на Заедничката Ризница.

Поединец или група (тогаш и бр. на членови)[уреди извор]

Фотоловот во Општина Босилово ќе биде спроведен од моја страна, односно од корисникот Тиверополник.

Проценети трошоци[уреди извор]

Сите населени места ќе бидат посетени од страна на сопствено возило. Проценетите трошоци ќе се движат до 3.000 денари за гориво и за храна.

Дискусија на заедницата[уреди извор]

  1. @Тиверополник: Само би го замолил Тиверополник да не извести барем за округлите износи на трошоците за овој фотолов и воедно, дали би било до новодонесеното правило од максимални 3.000 по предлог? --Ehrlich91 (разговор) 23:41, 11 април 2017 (CEST)

Гласање[уреди извор]

  1. За --Kiril Simeonovski (разговор) 23:25, 11 април 2017 (CEST) Коментар  Јас сум многу задоволен од постигнатите резултати од спроведениот фотолов во селата во Општина Струмица минатата година, така што давам безрезервна поддршка за продолжување според планот и посета на селата во соседните општини.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:25, 11 април 2017 (CEST)
  2. За --Ivan Zivkovik Александар Поповски е еден од нашите најистакнати поединци во заедницата, така што се придружувам кон безрезервната поддршка.(Иван Ж (разговор) 23:29, 11 април 2017 (CEST))
  3. За --Марио Шаревски - Македонец (разговор) 08:22, 12 април 2017 (CEST)
  4. За --Retrohead (разговор) 17:53, 19 април 2017 (CEST) Скорешните слики од црквите низ општината се супер, така што пријатна работа.
  5. За --Ehrlich91 (разговор) 18:26, 19 април 2017 (CEST)

Заклучок[уреди извор]

Одобрено Согласно дадените гласови, предлогот се одобрува. --Ehrlich91 (разговор) 18:26, 19 април 2017 (CEST)

Напомена

Одобрените средства ќе бидат исплатени (повратени) откако фотографиите ќе се подигнат на Ризницата (Wikimedia Commons). При подигањето, учесникот задолжително мора да ја одбере лиценцата „Криејтив комонс 4.0“, да даде што попрецизен опис на подигнатото и да долу да ја внесе категоријата Photohunts in Macedonia за да ги заведе сликите на правилно место. Пожелно е на сликите да стојат и координати што би ги завел самиот апарат при сликањето. По подигањето, учесникот треба да задолжително да нè извести за тоа преку оставање на коментар на страницата за предложување.

Известување за крај на проектот[уреди извор]

Почитувани, ве известувам дека направените слики од Општина Босилово се подигнати на ризницата и додадени во подкатегорија на Photohunts in Macedonia - Photohunt in the Bosilovo Region.--Тиверополник (разговор) 22:34, 25 април 2017 (CEST)