Википедија:Уредувачки натпревари/Француска книжевност/евиденција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На оваа страница се наоѓа деталната евиденција на напишаните статии, заедно со оцените на жирито.

Вклучување во натпреварот[уреди извор]

Ако сакате да учествувате во натпреварот, најпрвин создадете страница, така што ќе го внесете вашето корисничко име во полето за внес на текстот и ќе стиснете на копчето. Откако ќе ја направите страницата, додајте се на дното на списокот на учесници.


При создавање на Вашата страница, додадете ги следниве предлошки:

  • {{:ВП:УНЗ|}} — по „|“ внесете го Вашето корисничко име
  • {{:ВП:УНС|}} — по „|“ внесувајте ги статиите кои сте ги направиле за натпреварот, една по друга
  • {{:ВП:УНК}} — предлошка за крај

Учесници[уреди извор]

SmartM&M]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Андре Жид 5 5 5 15 значително проширена
Антоан де Сент Егзипери 5 3 3 11 значително проширена
Клетници 7 3 6 16 ревидирана и проширена
Странецот 4 2 4 10 ревидирана и проширена
Жижи (роман) 1 1 1 3 ревидирана и проширена
Прустов прашалник 3 3 3 9 нова
Ковачи на лажни пари 4 4 4 12 нова
Гастон Леру 2 2 2 6 нова
Мистеријата на жолтата соба 4 4 4 12 нова
Фантомот на операта 1 1 1 3 нова
Колет 1 1 1 3 нова
Александар Дима 2 2 2 6 нова
Тројцата мускетари 2 2 2 6 нова
Огист Маке 2 1 1 4 нова
Јулија Крстева 2 2 2 6 нова
Опасни врски 1 1 1 3 нова
Митот за Сизиф 1 1 1 3 нова
Жил Делез 3 3 3 9 нова
Кретјен де Троа 1 1 1 3 нова
Есеи (Монтењ) 5 5 5 15 нова
Жак Лакан 1 1 1 3 нова
Жан Валжан 1 1 1 3 нова
Квазимодо 2 2 2 6 нова
Жавер 2 2 2 6 нова
Козета 1 1 1 3 нова
Ларпурлартизам 2 2 2 6 нова
Ланселот или витезот од кочијата 1 1 1 3 нова
Ерек и Енида 1 1 1 3 нова
Иван или витезот со лавот 1 1 1 3 нова
Проколнатите кралеви 5 5 5 15 нова
Гаргантуа и Пантагруел 2 2 2 6 нова
Сид 1 1 1 3 нова
Мисли (Паскал) 2 2 2 6 нова
Општествениот договор 4 4 4 12 нова
Вкупно
P.Nedelkovski]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Сен-Џон Перс 4 4 4 12 нова статија
Гијом Аполинер 5 5 5 15 нова статија
Стефан Маларме 5 5 5 15 нова статија
Ив Бонфоа 3 4 4 11 нова статија
Андре Бретон 5 5 5 15 нова статија
Рене Шар 3 3 3 9 нова статија
Филарет Шал 2 2 2 6 нова статија
Жил Жанен 2 2 2 6 нова статија
Амеде Ашар 2 2 2 6 нова статија
Жан-Жак Ампер 2 2 2 6 нова статија
Жак-Франсоа Ансело 2 2 2 6 нова статија
Теодор де Банвил 3 3 3 9 нова статија
Едмон Абу 3 3 3 9 нова статија
Теофил Готје 7 7 7 21 нова статија
Проспер Мериме 5 5 5 15 нова статија
Александар Дима (син) 3 3 3 9 нова статија
Жерар де Нервал 3 3 3 9 нова статија
Жан-Мишел Генасија 2 2 2 6 нова статија
Клубот на непоправливите оптимисти 2 2 2 6 нова статија
Алфред де Мисе 6 6 6 18 нова статија
Алекси Гињар де Сен-Приест 2 2 2 6 нова статија
Борис Вијан 3 3 3 9 нова статија
Антонен Арто 3 3 3 9 нова статија
Добар ден таго 2 2 2 6 нова статија
Кармен (новела) 4 4 4 12 нова статија
Артур Арну 2 2 2 6 нова статија
Роже Гароди 3 3 3 9 нова статија
Францускиот тестамент 2 2 2 6 нова статија
Вкупно
Retrohead]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Грофот од Монте Кристо 2 2 2 6
нова статија
Жерминал 2 2 2 6
нова статија
Евгенија Гранде 1 1 1 3
нова статија
Шуани 1 1 1 3
нова статија
Роднината Понс 1 1 1 3
нова статија
Сарасин 1 1 1 3
нова статија
Големите илузии 2 1 1 4
нова статија
Убавината на господарот 1 1 1 3
нова статија
Чумата 2 2 2 6
нова статија
Црвено и Црно 1 1 1 3
нова статија
Спротивниот брег 1 1 1 3
нова статија
Пена на дните 1 1 1 3
нова статија
Синиот лотус 2 2 2 6
нова статија
Патување до крајот на ноќта 2 2 2 6
нова статија
Големиот Молн 2 3 3 8
нова статија
Обвинувам 4 4 4 12
нова статија
Фаталистот Жак 3 3 3 9
нова статија
Астреја 2 2 2 6
нова статија
Манон Леско 2 2 2 6
нова статија
Персиски писма 3 3 3 9
нова статија
Книга за градот на дамите 2 2 2 6
нова статија
Рене 3 3 3 9
нова статија
Клевската принцеза 3 3 3 9
нова статија
Јулија или новата Елоиза 2 2 2 6
нова статија
Контемплации 1 1 1 3
нова статија
Албер Коен 1 1 1 3
нова статија
Жан Жене 2 2 2 6
нова статија
Жорж Перек 2 2 2 6
нова статија
Алфред Де Мисе 2 2 2 6
нова статија
Луј-Фердинан Селин 4 4 4 12
нова статија
Пол Бурже 1 1 1 3
нова статија
Ален Фурние 2 2 2 6
нова статија
Жилјен Грак 2 2 2 6
нова статија
Жорж Бернанос 2 2 2 6
нова статија
Мишел Турние 2 2 2 6
нова статија
Жил Ренар 2 2 2 6
нова статија
Натали Сарот 2 2 2 6
нова статија
Робер Пенже 2 2 2 6
нова статија
Гијом де Лорис 1 1 1 3
нова статија
Жан де Мен 1 1 1 3
нова статија
Едмон де Гонкур 2 2 2 6
нова статија
Шарл Ролен 2 2 2 6
нова статија
Пол Адам 1 1 1 3
нова статија
Шанфлери 2 2 2 6
нова статија
Жорж де Порториш 2 2 2 6
нова статија
Пјер Беноа 2 2 2 6
нова статија
Франсис Понж 3 3 3 9
нова статија
Етјен Пивер де Сенакур 3 3 3 9
нова статија
Адријан Бертран 2 2 2 6
нова статија
Анри Бордо 2 2 2 6
нова статија
Себастијан Жапризо 2 2 2 6
нова статија
Оноре де Балзак 6 7 7 20
одново напишана
Виктор Иго 5 5 5 15
одново напишана
Вкупно
Тиверополник]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Луј Арагон 3 3 3 9 нова статија
Ерве Базен 1 1 1 3 нова статија
Мириел Барбери 2 2 2 6 нова статија
Елеганцијата на ежот 2 2 2 6 нова статија
Роднината Бети 2 2 2 6 нова статија
Сјајот и бедата на куртизаните 1 1 1 3 нова статија
Цезар Бирото 1 1 1 3 нова статија
Анри Барбис 2 2 2 6 нова статија
Сирано де Бержерак 1 2 2 5 нова статија
Морис Бланшо 3 3 3 9 нова статија
Мишел Битор 3 3 3 9 нова статија
Саламбо 1 1 1 3 нова статија
Пјер Шодерло де Лакло 3 3 3 9 нова статија
Пјер Лоти 4 4 4 12 нова статија
Рејмон Радиге 1 1 1 3 нова статија
Ан Декло 2 2 2 6 нова статија
Фредерик Бегбеде 2 3 3 8 нова статија
Реми де Гурмон 1 1 1 3 нова статија
Морис Дрион 2 3 3 8 нова статија
Пјер Луис 3 3 3 9 нова статија
Жан Рикарду 1 1 1 3 нова статија
Песна за Роланд 4 4 4 12 нова статија
Андре Моро 2 2 2 6 нова статија
Пол Клодел 3 3 3 9 нова статија
Ержен Сју 2 2 2 6 нова статија
Шарл Огистен Сент Бев 2 2 2 6 нова статија
Жул Барбе д'Орвили 1 1 1 3 нова статија
Франсоа Вијон 3 4 3 10 нова статија
Аристид Бријант 2 2 2 6 нова статија
Антоан Бело 2 2 2 6 нова статија
Берте Абрахам 2 1 2 5 нова статија
Клеман Маро 2 2 2 6 нова статија
Пјер Бул 2 2 2 6 нова статија
Жана Каролин Виолет 2 2 2 6 нова статија
Емил Габорио 3 3 3 9 нова статија
Едуар Глисан 3 3 3 9 нова статија
Иван Гол 4 4 4 12 нова статија
Ромен Гари 3 4 3 10 нова статија
Рене Госини 3 3 3 9 нова статија
Жан Кристоф Гранже 2 2 2 6 нова статија
Фредерик Дар 3 3 3 9 нова статија
Роман за розата 1 1 1 3 нова статија
Густав Емар 2 2 2 6 нова статија
Луј Жаколио 2 2 2 6 нова статија
Франсис Жам 2 2 2 6 нова статија
Мишел Зевако 2 2 2 6 нова статија
Жозеф Кесел 2 2 2 6 нова статија
Жерар Клајн 2 2 2 6 нова статија
Рене Кревел 2 2 2 6 нова статија
Ева Кири 2 2 2 6 нова статија
Франсоа де Ларошфуко 1 1 1 3 нова статија
Марк Леви 1 1 1 3 нова статија
Албер Лондр 2 2 1 5 нова статија
Морис Леблан 1 1 1 3 нова статија
Хектор Мало 1 1 1 3 нова статија
Анри Мишо 2 2 2 6 нова статија
Ерик Емануел Шмит 3 3 3 9 нова статија
Анри Шариер 2 2 2 6 нова статија
Jел Хасан 1 1 1 3 нова статија
Анри Перушо 2 2 2 6 нова статија
Ромен Пертола 2 2 2 6 нова статија
Ернест Ренан 2 2 2 6 нова статија
Катрин Панкол 2 2 2 6 нова статија
Мишел Рио 1 1 1 3 нова статија
Ален Роб Грије 2 2 2 6 нова статија
Емануел Роблес 2 2 2 6 нова статија
Пјер Жан де Беранже 1 1 1 3 нова статија
Адолф Аврил 1 1 1 3 нова статија
Артур Адамов 2 2 2 6 нова статија
Адам де ла Ал 1 1 1 3 нова статија
Жоашен де Беле 1 1 1 3 нова статија
Жорж Дијамел 2 2 2 6 нова статија
Алфред Жари 1 2 2 5 нова статија
Андреј Макин 2 2 2 6 нова статија
Пјер Мариво 2 2 2 6 нова статија
Гијом де Машо 2 2 2 6 нова статија
Ален Рене Лесаж 2 2 2 6 нова статија
Франсоа Тристан Лермит 1 1 1 3 нова статија
Антоан Франсоа Прево 2 2 2 6 нова статија
Антоан де ла Сал 1 1 1 3 нова статија
Блез Сандрар 1 2 2 5 нова статија
Антоан Жирар де Сент Аман 1 1 1 3 нова статија
Рене Гаспар Ернест Тајандје 1 1 1 3 нова статија
Бернар ле Бовије де Фонтенел 2 2 2 6 нова статија
Жан Ануј 2 2 2 6 нова статија
Франсоа Бегодо 1 1 1 3 нова статија
Стендал 3 3 3 9 проширена
Жан Жироду 2 2 2 6 нова статија
Симон Бенмуса 1 1 1 3 нова статија
Жан Ришар Блок 3 3 3 9 нова статија
Андре Лоне 1 1 1 3 нова статија
Жил Ромен 2 2 2 6 нова статија
Андре Стил 1 1 1 3 нова статија
Лео Таксил 2 2 2 6 нова статија
Лоран Гунел 2 2 2 6 нова статија
Пјер Гримал 2 2 2 6 нова статија
Роже Каjоа 2 2 2 6 нова статија
Жак Барон 1 1 1 3 нова статија
Жорж Батаj 1 2 2 5 нова статија
Рене Домал 1 1 1 3 нова статија
Робер Деснос 3 3 3 9 нова статија
Роже Жилбер Леконт 1 2 2 5 нова статија
Лео Мале 1 1 1 3 нова статија
Рене Менил 1 1 1 3 нова статија
Пјер Реверди 4 4 4 12 нова статија
Филип Супо 2 2 2 6 нова статија
Бенжамен Пере 1 2 2 5 нова статија
Вкупно