Прејди на содржината

Википедија:Уредувачки натпревари/СИЕ Пролет 2022/евиденција

Од Википедија — слободната енциклопедија

На оваа страница се наоѓа подробната евиденција на напишаните статии, заедно со оцените на жирито.

Вклучување во натпреварот[уреди извор]

Ако сакате да учествувате во натпреварот, најпрвин создадете страница, така што ќе го внесете вашето корисничко име во полето за внес на текстот и ќе стиснете на копчето. Откако ќе ја направите страницата, додајте се на дното на списокот на учесници.


При создавање на Вашата страница, додадете ги следниве предлошки:

  • {{:ВП:УНЗ|}} — по „|“ внесете го Вашето корисничко име
  • {{:ВП:УНС|}} — по „|“ внесувајте ги статиите кои сте ги направиле за натпреварот, една по друга
  • {{:ВП:УНК}} — предлошка за крај

Учесници[уреди извор]

Новите учесници одат на дното.

Додајте се себеси како

   {{/Корисничко име}}

каде „корисничко име“ е вашето корисничко име со кое сте пријавени на Википедија на македонски јазик.

Пријавени[уреди извор]

Bojan9Spasovski]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Целерско Езеро 2 2 2 6  Австрија (нова статија)
Пештера Спанагел 3 3 3 9  Австрија (нова статија)
Палата за водени спортови (Баку) 2 2 2 6  Азербејџан (нова статија)
Афаг Баширгизи 2 2 2 6  Азербејџан (нова статија)
Автопат Арбер 2 2 2 6  Албанија (нова статија)
Железничка пруга Скадар–Вора 2 2 2 6  Албанија (нова статија)
Железничка пруга Подгорица–Скадар 2 3 2 7  Албанија (нова статија)
Железничка пруга Драч-Валона 2 2 2 6  Албанија (нова статија)
Железничка пруга Драч-Тирана 3 3 3 9  Албанија (нова статија)
Железнички мост Уфа 4 3 3 10  Башкортостан (нова статија)
Муса Гареев 3 3 3 9  Башкортостан (нова статија)
Александар Матросов 2 2 2 6  Башкортостан (нова статија)
Светско првенство во хокеј на мраз 2014 6 6 6 18  Белорусија (нова статија)
Белавија 5 5 5 15  Белорусија (нова статија)
Гимназија Мостар 4 4 4 12  Босна и Херцеговина (нова статија)
Ливањско сирење 1 1 1 3  Босна и Херцеговина (нова статија)
Николај Хаџигенов 2 2 2 6  Бугарија (нова статија)
Јулија Малинова 2 2 2 6  Бугарија (нова статија)
Ана Карима 2 2 2 6  Бугарија (нова статија)
Димитрана Иванова 2 2 2 6  Бугарија (нова статија)
Екатерина Каравелова 2 2 2 6  Бугарија (нова статија)
Пилва 3 3 3 9  Виру (нова статија)
Антсла 3 3 3 9  Виру (нова статија)
Варска 2 2 2 6  Виру (нова статија)
Печори 5 5 5 15  Виру (нова статија)
Езеро Тамула 1 1 1 3  Виру (нова статија)
Парламент на Грузија 5 5 5 15  Грузија (нова статија)
Лаша Бекаури 1 2 1 4  Грузија (нова статија)
Битка кај Музаки 2 3 2 7  Грција (нова статија)
Пештера на Еврипид 2 2 2 6  Грција (нова статија)
Плажа Превели 2 2 2 6  Грција (нова статија)
Кубањска Народна Република 1 1 1 3  Донечка Област (нова статија)
Донска армија 3 3 3 9  Донечка Област (нова статија)
Лев Анински 3 3 3 9  Донечка Област (нова статија)
Алексеј Каледин 2 3 2 7  Донечка Област (нова статија)
Црква Оџун 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Кајан Берд 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Црква Свети Јован (Тарту) 2 2 2 6  Естонија (нова статија)
Казашка Автономна Социјалистичка Советска Република 3 3 3 9  Казахстан (нова статија)
Делани (Горна Лужица) 1 1 1 3  Лужица (нова статија)
Кршка Јама 2 3 2 7  Словенија (нова статија)
Обединета Словенија 3 3 3 9  Словенија (нова статија)
РК Борац Бања Лука 2 2 2 6  Република Српска (нова статија)
КК Игокеа 3 3 3 9  Република Српска (нова статија)
Хостомел 3 3 3 9  Украина (нова статија)
Жичница на замокот Буда 2 2 2 6  Унгарија (нова статија)
Унгарски технички и транспортен музеј 2 2 2 6  Унгарија (нова статија)
Вкупно
Тиверополник]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Жените во Албанија 5 5 5 15  Албанија (нова статија)
Верска слобода во Албанија 5 5 5 15  Албанија (нова статија)
Белоруска култура 6 6 6 18  Белорусија (нова статија)
Земјоделство во Белорусија 10 10 10 30  Белорусија (нова статија)
Винчанска култура 5 5 5 15  Србија (нова статија)
Српска напредна партија 10 9 9 28  Србија (нова статија)
Сава Грујиќ 9 8 9 26  Србија (нова статија)
Сопоќани 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Цензура во Турција 10 10 10 30  Турција (нова статија)
Жените во турската политика 5 5 5 15  Турција (нова статија)
Шукрије Султан 2 3 2 7  Турција (нова статија)
Кинематографија на Турција 7 6 6 19  Турција (нова статија)
Изничка керамика 8 8 8 24  Турција (нова статија)
Човекови права во Австрија 8 8 8 24  Австрија (нова статија)
Трговија со луѓе во Грција 8 7 8 23  Грција (нова статија)
Човекови права во Естонија 8 8 8 24  Естонија (нова статија)
Меѓународен филмски фестивал „Златен портокал“ - Анталија 4 4 4 12  Турција (нова статија)
Афера „Ибица“ 8 7 8 23  Австрија (нова статија)
Верска слобода во Азербејџан 7 6 6 19  Азербејџан (нова статија)
Верска слобода во Австрија 7 6 6 19  Австрија (нова статија)
Култ на личноста кон Хејдар Алијев 4 4 4 12  Азербејџан (нова статија)
Корупција во Азербејџан 8 7 7 22  Азербејџан (нова статија)
Медицина во Азербејџан 8 7 7 22  Азербејџан (нова статија)
Азербејџански свадбени традиции 4 4 4 12  Азербејџан (нова статија)
Историја на Евреите во Азербејџан 6 5 5 16  Азербејџан (нова статија)
Нагорнокарабашка војна (2020) 10 10 10 30  Азербејџан (нова статија)
Човекови права во Азербејџан 8 8 8 24  Азербејџан (нова статија)
Антисемитизам во современа Австрија 5 5 5 15  Австрија (нова статија)
Циришки протокол 7 6 6 19  Ерменија (нова статија)
Уставен суд на Ерменија 5 5 5 15  Ерменија (нова статија)
Христијанско тетовирање во Босна и Херцеговина 3 4 3 10  Босна и Херцеговина (нова статија)
Силување во Босанската војна 9 9 9 27  Босна и Херцеговина (нова статија)
Отомански Кипар 6 6 6 18  Кипар (нова статија)
Кипарско Кралство 6 6 6 18  Кипар (нова статија)
Бујук ан 3 3 3 9  Кипар (нова статија)
Безистен (Никозија) 4 4 4 12  Кипар (нова статија)
Кумарџилар ан 1 1 1 3  Кипар (нова статија)
Економија на Северен Кипар 4 4 4 12  Кипар (нова статија)
Човекови права во Кипар 6 5 5 16  Кипар (нова статија)
Грчки овчар 3 3 3 9  Грција (нова статија)
Грчки фонд за финансиска стабилност 3 3 3 9  Грција (нова статија)
Тероризам во Грција 6 6 6 18  Грција (нова статија)
Признавање на истополови заедници во Грција 6 5 5 16  Грција (нова статија)
Човекови права во Грција 3 3 3 9  Грција (нова статија)
Музеј на холокаустот (Солун) 2 2 2 6  Грција (нова статија)
Смртна казна во Грција 2 2 2 6  Грција (нова статија)
Војска на Микенска Грција 6 5 6 17  Грција (нова статија)
Јапонска Група 2 2 2 6  Грција (нова статија)
Јавни пензии во Грција 5 5 5 15  Грција (нова статија)
Северстал 5 5 5 15  Русија (нова статија)
Советска економска реформа (1965) 9 9 9 27  Русија (нова статија)
Новаја Газета 6 6 6 18  Русија (нова статија)
Блокирање на Википедија во Русија 3 3 3 9  Русија (нова статија)
Руски попис (2021) 7 6 6 19  Русија (нова статија)
Локални избори во Турција (2019) 9 9 9 27  Турција (нова статија)
Список на преименувани градови во Турција 8 8 8 24  Турција (нова статија)
Џамија Шишли 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Туризам во Казахстан 4 4 4 12  Казахстан (нова статија)
Култ на личноста кон Нурсултан Назарбајев 8 7 8 23  Казахстан (нова статија)
Вкупно
Chnitke]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Австрискa музичкa наградa Амадеус 2 2 2 6  Австрија (нова статија)
Норбертин фон Бреслерн-Рот 3 3 3 9  Австрија (нова статија)
Кики Когелник 4 4 4 12  Австрија (нова статија)
Франц Јозеф Ауман 2 1 2 5  Австрија (нова статија)
Фран Цвитер 3 3 3 9  Австрија (нова статија)
Делата на Јоже Плечник во Љубљана 3 3 3 9  Словенија (нова статија)
Дневник (словенечки дневен весник) 2 2 2 6  Словенија (нова статија)
Дело (словенечки дневен весник) 2 2 2 6  Словенија (нова статија)
Централен пазар Љубљана 2 3 3 8  Словенија (нова статија)
Владимир Бартол 2 3 3 8  Словенија (нова статија)
Недељко Гвозденовиќ 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Милош Н. Ѓуриќ 2 3 2 7  Србија (нова статија)
Белградска филхармонија 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Момчило Настасијевиќ 5 5 5 15  Србија (нова статија)
Зоран Живковиќ (писател) 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Соборна црква „Преображение Господово“ (Санкт Петербург) 4 4 4 12  Русија (нова статија)
Мариински дворец (Санкт Петербург) 3 3 3 9  Русија (нова статија)
Чесменски столб 4 4 4 12  Русија (нова статија)
Статуа на Јупитер (Ермитаж) 4 4 4 12  Русија (нова статија)
Тамара Каценеленбоген 2 2 2 6  Русија (нова статија)
Милева Мица Тодоровиќ 3 3 3 9  Република Српска (нова статија)
Михаш Чарот 2 2 2 6  Белорусија (нова статија)
Црква „Св. Димитриј“ (Новочеркаск) 2 2 2 6  Донечка Област (нова статија)
Црква „Свети Александар Невски“ (Новочеркаск) 2 3 2 7  Донечка Област (нова статија)
Црква „Вознесение Господово“ (Ростов на Дон) 2 2 2 6  Донечка Област (нова статија)
Дмитриј Плакс 2 2 2 6  Белорусија (нова статија)
Музеј на современа уметност (Белград) 4 5 4 13  Србија (нова статија)
Вкупно