Википедија:Уредувачки натпревари/СИЕ Пролет 2019/евиденција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На оваа страница се наоѓа деталната евиденција на напишаните статии, заедно со оцените на жирито.

Вклучување во натпреварот[уреди извор]

Ако сакате да учествувате во натпреварот, најпрвин создадете страница, така што ќе го внесете вашето корисничко име во полето за внес на текстот и ќе стиснете на копчето. Откако ќе ја направите страницата, додајте се на дното на списокот на учесници.


При создавање на Вашата страница, додадете ги следниве предлошки:

  • {{:ВП:УНЗ|}} — по „|“ внесете го Вашето корисничко име
  • {{:ВП:УНС|}} — по „|“ внесувајте ги статиите кои сте ги направиле за натпреварот, една по друга
  • {{:ВП:УНК}} — шаблон за крај

Учесници[уреди извор]

Новите учесници одат на дното.

Додајте се себеси како

   {{/Корисничко име}}

каде „корисничко име“ е вашето корисничко име со кое сте пријавени на Википедија на македонски јазик.

Пријавени[уреди извор]

Тиверополник]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Науката и технологијата во Унгарија 2 3 1 6  Унгарија (нова статија)
Украински железници 3 4 2 9  Украина (нова статија)
Економија на Башкортостан 7 6 4 17  Башкортостан (нова статија)
Економија на Грузија 9 8 8 25  Грузија (нова статија)
Историја на Евреите во Грција 7 7 4 18  Грција (нова статија)
Ерменци во Азербејџан 6 5 3 14  Азербејџан (нова статија)
Ислам во Босна и Херцеговина 5 4 2 11  Босна и Херцеговина (нова статија)
Туризам во Турција 5 4 3 12  Турција (нова статија)
Кралство Босна 4 4 2 10  Босна и Херцеговина (нова статија)
Земјоделство во Азербејџан 4 2 2 8  Азербејџан (нова статија)
Нагорно-Карабахска војна 7 7 7 21  Ерменија (нова статија)
Азербејџански национален совет 2 2 1 5  Азербејџан (нова статија)
Црква Света Софија (Полоцк) 2 3 1 6  Белорусија (нова статија)
Кнежевство Полоцк 6 5 3 14  Белорусија (нова статија)
Западна Белорусија 7 7 7 21  Белорусија (нова статија)
Брестовска унија 1 1 1 3  Белорусија (нова статија)
Австроунгарска Босна и Херцеговина 8 7 5 20  Босна и Херцеговина (нова статија)
Обединета Ерменија 10 10 10 30  Ерменија (нова статија)
Украинска војна за независност 6 5 2 13  Украина (нова статија)
Опсада на Сараево 9 9 10 28  Босна и Херцеговина (нова статија)
Академија на науките и уметностите на Босна и Херцеговина 2 3 1 6  Босна и Херцеговина (нова статија)
Национален музеј на Босна и Херцеговина 5 5 2 12  Босна и Херцеговина (нова статија)
Претседателство на Босна и Херцеговина 1 1 1 3  Босна и Херцеговина (нова статија)
Привремена демократска влада на Грција 3 2 1 6  Грција (нова статија)
Кошарката во Грција 1 5 6 12  Грција (нова статија)
Злосторство во Грција 4 3 2 9  Грција (нова статија)
Енергетика на Грција 4 2 2 8  Грција (нова статија)
Руска партија (Грција) 2 2 1 5  Грција (нова статија)
Грчка граѓанска војна (1824-1825) 4 4 2 10  Грција (нова статија)
Грци во Италија 4 4 2 10  Грција (нова статија)
Грчки устав (1973) 3 3 1 7  Грција (нова статија)
Спортот во Црна Гора 8 9 10 27  Црна Гора (нова статија)
Фудбалот во Црна Гора 4 4 2 10  Црна Гора (нова статија)
Економија на Црна Гора 4 4 2 10  Црна Гора (нова статија)
Туризам во Црна Гора 5 4 2 11  Црна Гора (нова статија)
Демографија на Црна Гора 6 4 5 15  Црна Гора (нова статија)
Референдум за независност на Црна Гора (2006) 5 4 2 11  Црна Гора (нова статија)
Земјоделство во Србија 3 3 1 7  Србија (нова статија)
Автомобилска индустрија во Србија 4 3 2 9  Србија (нова статија)
Економија на Србија 9 8 9 26  Србија (нова статија)
Енергетика во Србија 4 3 2 9  Србија (нова статија)
Белградска берза 3 3 2 8  Србија (нова статија)
Демографска историја на Србија 5 4 4 13  Србија (нова статија)
Народно собрание на Србија 5 4 2 11  Србија (нова статија)
Оливера Лазаревиќ 1 2 1 4  Србија (нова статија)
Нишки Универзитет 2 2 1 5  Србија (нова статија)
Историја на Евреите во Србија 5 5 2 12  Србија (нова статија)
Протести во Косово (1981) 4 4 2 10  Србија (нова статија)
Устав на Србија 2 2 1 5  Србија (нова статија)
Ислам во Русија 7 6 5 18  Русија (нова статија)
Земјоделство во Русија 7 7 5 19  Русија (нова статија)
Кебир џамија (Симферопол) 1 2 1 4  Крим (нова статија)
Романија во средниот век 9 9 10 28  Романија (нова статија)
Пампорово 2 2 1 5  Бугарија (нова статија)
Екатерина Захариева 1 2 1 4  Бугарија (нова статија)
Шкода Ауто 6 6 6 18  Чешка (нова статија)
Земјоделство во Естонија 4 3 2 9  Естонија (нова статија)
Економија на Казахстан 7 7 5 19  Казахстан (нова статија)
Отоманска минијатура 4 4 2 10  Турција (нова статија)
Автомобилска индустрија во Турција 4 4 2 10  Турција (нова статија)
Енергетика во Турција 3 3 2 8  Турција (нова статија)
Земјоделство во Турција 2 2 1 5  Турција (нова статија)
Меѓународен конгресен и изложбен центар „Љутфи Кидар“ - Истанбул 3 3 2 8  Турција (нова статија)
Вкупно
Uvtarex]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Национален парк Бутринт 5 5 5 15  Албанија (нова статија)
Кумис 4 4 4 12  Башкортостан (нова статија)
Национален парк Башкирија 4 4 3 11  Башкортостан (нова статија)
Јужноуралски природен резерват 4 4 3 11  Башкортостан (нова статија)
Институт за нуклеарни науки Винча 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Елени Цалигопулу 3 3 2 8  Грција (нова статија)
Фоивос Деливориас 2 2 2 6  Грција (нова статија)
Ваан Тотовенц 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Кралство Црна Гора 7 7 7 21  Црна Гора (подобрена статија)
Ростовски резерват на природата 3 3 3 9 Донечка област Донбас (нова статија)
Лариса Генијуш 4 4 4 12  Белорусија (нова статија)
Банска Штијавница 4 4 4 12  Словачка (нова статија)
Днестарски Кањон 3 3 3 9  Украина (нова статија)
Босанско-херцеговска кинематографија 3 3 3 9  Босна и Херцеговина (нова статија)
Топографија на Хрватска 5 5 5 15  Хрватска (нова статија)
Економски региони на Русија 2 3 2 7  Русија (нова статија)
Латвиска митологија 4 4 4 12  Латвија (нова статија)
Сауле 3 3 2 8  Литванија (нова статија)
Тененски Планини 4 4 4 12  Австрија (нова статија)
Тухолска шума 3 3 3 9  Полска (нова статија)
Опероса 4 4 4 12  Бугарија (нова статија)
Светски конгрес на есперанто 4 4 4 12 Есперанто (нова статија)
Резерват на природата Волга-Кама 4 4 4 12  Татарстан (нова статија)
Депортација на Азерите од Ерменија 7 7 8 22  Азербејџан (нова статија)
Сообраќај во Естонија 3 3 2 8  Естонија (нова статија)
Демографија на Косово и Метохија 7 6 8 21  Косово (нова статија)
Едвард Бенеш 4 4 3 11  Чешка (нова статија)
Претседател на Грузија 5 4 5 14  Грузија (нова статија)
Масторава 2 2 2 6  Мордовија (нова статија)
[[Знаме на Лужички Срби]] 0 0 0 0 двојна статија
Сообраќај во Казахстан 4 4 4 12  Казахстан (нова статија)
Руско-кримски војни 3 3 3 9  Кримски Татари (нова статија)
Ита Рина 4 4 4 12  Словенија (нова статија)
Банатска република 3 3 3 9  Романија (нова статија)
Референдум за членство на Унгарија во Европската Унија од 2003 година 3 3 2 8  Унгарија (нова статија)
Остров Гемилер 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Вкупно
Bjankuloski06]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Миус 2 3 3 8 Донечка област Донбас (нова статија)
Авачински Залив 2 3 3 8  Русија (нова статија)
Список на планини во Албанија 2 3 3 8  Албанија (нова статија)
Вкупно
P.Nedelkovski]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Миодраг Булатовиќ 2 2 2 6  Црна Гора (нова статија)
Драколимни 2 2 2 6  Грција (нова статија)
Дворец Пејачевиќ во Вировитица 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Бујновско Ждрело 2 2 2 6  Бугарија (нова статија)
Шестојануарска диктатура 5 5 5 15  Србија (нова статија)
Брегенцвалд 4 4 4 12  Австрија (нова статија)
Лагуна Караваста 2 3 2 7  Албанија (нова статија)
Мируша (парк) 3 3 3 9  Косово (нова статија)
Хутово Блато 4 4 4 12  Босна и Херцеговина (нова статија)
Сфинга во Бучеџи 1 2 1 4  Романија (нова статија)
Молдавска кујна 3 3 2 8  Молдавија (нова статија)
Национален парк Ершег 2 2 1 5  Унгарија (нова статија)
Крањска пчела 2 2 2 6  Словенија (нова статија)
Бојнички замок 3 3 3 9  Словачка (нова статија)
Златна уличка 2 2 2 6  Чешка (нова статија)
Каруново богатство 3 4 4 11  Турција (нова статија)
Борисови камења 2 2 2 6  Белорусија (нова статија)
Самара (притока на Днепар) 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Ртвели 2 2 1 5  Грузија (нова статија)
Џамија Кул Шариф 2 3 2 7  Татарстан (нова статија)
Булоњска декларација 2 2 1 5 Предлошка:Country data Есперанто (нова статија)
Рубен Севак 2 2 1 5  Ерменија (нова статија)
Станица 2 2 2 6 Донечка област Донбас (нова статија)
Знаме на Лужичките Срби 2 2 1 5  Лужица (нова статија)
Аџикабул (езеро) 4 4 4 12  Азербејџан (нова статија)
Башкирски коњ 3 3 3 9  Башкортостан (нова статија)
Степан Ерзја 2 3 3 8  Мордовија (нова статија)
Фауна на Естонија 2 3 2 7  Естонија (нова статија)
Шимкент 5 5 5 15  Казахстан (нова статија)
Природен резерват Теичи 3 3 3 9  Латвија (нова статија)
Рокишкис 4 4 4 12  Литванија (нова статија)
Чуфут Кале 2 3 2 7  Кримски Татари (нова статија)
Ревидиран јулијански календар 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Дивна Вековиќ 2 2 1 5  Црна Гора (нова статија)
Мезечка тврдина 4 4 4 12  Бугарија (нова статија)
Вкупно


Chnitke]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Горан Богдан 2 3 2 7  Хрватска (нова статија)
Вања Драх 2 3 2 7  Хрватска (нова статија)
Едо Муртиќ 3 3 2 8  Хрватска (нова статија)
Иво Грегуревиќ 2 3 3 8  Хрватска (нова статија)
Јосиф Руњанин 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Крешо Голик 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Јоже Плечник 3 3 3 9  Словенија (нова статија)
Томаж Шаламун 2 2 2 6  Словенија (нова статија)
Јана Маринова 2 2 2 6  Бугарија (нова статија)
Светлана Бојковиќ 3 4 4 11  Србија (нова статија)
Милена Павловиќ-Барили 6 6 6 18  Србија (нова статија)
Антон Ажбе 3 3 4 10  Словенија (нова статија)
Ивана Кобилца 4 4 4 12  Словенија (нова статија)
Јиржи Менцел 4 4 4 12  Чешка (нова статија)
Вацлав Шимановски 3 3 3 9  Полска (нова статија)
Вкупно


B.cvetkova02]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Телеком Србија 1 2 1 4  Србија (нова статија)
Ѓуро Ѓаковиќ 1 2 2 5  Хрватска (нова статија)
Нур Татар 1 1 1 3  Турција (нова статија)
Бијамбара 1 1 2 4  Босна и Херцеговина (нова статија)
Политиката во Србија 1 1 1 3  Србија (нова статија)
Јагода дрво (уред за соларна енергија) 1 1 1 3  Србија (нова статија)
Делта Холдинг 1 1 1 3  Србија (нова статија)
Јазиците во Србија 1 1 1 3  Србија (нова статија)
Корупцијата во Србија 1 1 1 3  Србија (нова статија)
Српскиот национален идентитет 1 1 1 3  Србија (нова статија)
Белпошта 1 1 1 3  Белорусија (нова статија)
Вкупно


PowerBUL]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Костадин Костадинов (политичар) 2 3 2 7  Бугарија (нова статија)
Вкупно