Википедија:Уредувачки маратони 2015

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кратенки:
ВП:УМ

Во 2015 година се организирани два уредувачки маратони.

Прв маратон[уреди извор]

Светско првенство во ракомет за мажи 2015[уреди извор]

Уредувачки маратон „Светско првенство во ракомет за мажи 2015“
Уредувачки маратон „Светско првенство во ракомет за мажи 2015“

Првиот уредувачки маратон во годината се одржа на 17 јануари 2015 година (сабота) во просториите на интернет-кафулето „Хазард“ (видете карта) во Скопје со почеток од 13:00 часот. Темата гласеше „Светско првенство во ракомет за мажи 2015“, а истиот траеше околу три часа. На маратонот учество земаа пет википедијанци, кои создадоа вкупно 12 нови и подобрија 2 постоечки статии. Списокот на учесници и уредувани статии е во продолжение:

Бр. Корисник Придонеси
1 Ehrlich91
2 Инокентиј
3 Bjankuloski06
4 Kiril Simeonovski
5 Cibrev
  • (П) — подобрена статија
Галерија

Втор маратон[уреди извор]

Астероиди[уреди извор]

Симбол на астероидот 3 Јунона
Симбол на астероидот 3 Јунона

Вториот уредувачки маратон во годината се одржал на 28 јуни 2015 година (недела) во просториите на интернет-кафулето „Инсомнија“ (на карта) во Скопје со почеток од 12:00 часот. Темата на маратонот гласеше „Астероиди“, и истиот траеше три часа. На маратонот учество земаа седум википедијанци, кои создадоа вкупно 87 нови статии. Списокот на учесници и уредувани статии е во продолжение:

Бр. Корисник Придонеси
1 Bjankuloski06
2 Ehrlich91
3 Виолетова
4 Wikimk
5 Инокентиј
6 Kiril Simeonovski
7 Cibrev
Галерија

Поврзано[уреди извор]