Википедија:Уредувачки маратони 2014

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кратенки:
ВП:УМ

Во 2014 година е организиран еден уредувачки маратон.

Прв маратон[уреди извор]

Земјите на Олимписките игри[уреди извор]

Уредувачки маратон „Земјите на Олимписките игри“
Уредувачки маратон „Земјите на Олимписките игри“

Првиот и единствен уредувачки маратон во годината се одржа на 6 декември 2014 година (сабота) во просториите на интернет-кафулето „Хазард“ (видете карта) во Скопје со почеток од 13:00 часот. Темата гласеше „Земјите на Олимписките игри“, а истиот траеше околу три часа. На маратонот учество земаа пет википедијанци, кои создадоа вкупно 15 нови статии. Списокот на учесници и уредувани статии е во продолжение:

Учесници и статии
Бр. Корисник Придонеси
1 Bjankuloski06
2 Виолетова
3 Ehrlich91
4 Инокентиј
5 Cibrev
Галерија