Прејди на содржината

Википедија:Уредувачки маратони - Жените кои никогаш не сте ги сретнале

Од Википедија — слободната енциклопедија
ВикиПроект
„Уредувачки маратон“
Дел од работната атмосфера

Во на 7 март 2017 година се одржа уредувачки маратон со членовите на Вики Клубот, на тема Жените кои никогаш не сте ги сретнале.

Членовите на Вики Клубот работеа под надзор на Корисник:Виолетова, како и под надзор на координаторот на образовната програма на ГЛАМ Македонија, Корисник:Matilda Bajkova.

Резултати[уреди извор]

Уредувачкиот маратон се одржа во „Порта Македонија“, со почеток во 11 часот, и траеше околу три часа. На маратонот учествуваа шестмина членови на Вики Клубот, кои надополнуваа посточеки статии и создадоа нови, со текстови добиени од двете едукаторки историчарки, вработени во Музејот на македонската борба, Ана Вишинова и Даниела Митевска. Беа создадени 12 нови статии за жени револуционерки од Македонија, а две постоечки статии беа надополнети со текст.

Учесниците на овој настан добија благодарници.

Список на учесниците
Корисничко име Статии
RainbowLlamas666 Цвета Божова

Румена Војвода

BestorLeague Ташка Митрева

Софија Мондова Стоилова
Јанка Каневчева -дополнување

Marija Andevska Костадина Бојаџиева

Станислава Караиванова

SirGoldenBlade Поликсена Поп Антова

Клио Самарџиева

Teona Mladenovska Василка Матова Јакимова
Dr. Ljuben Atov Константина Настева Бојаџиева Русинска

Василка Костова Размова
Славка Пушкарова
Руша Делчева -дополнување