Википедија:Уредувачки маратони - Жените за климатските промени

Од Википедија — слободната енциклопедија
ВикиПроект
„Уредувачки маратон“

На 9 декември 2020 година се одржува уредувачки маратон на тема Жените за климатските промени. Активноста е дел од глобалниот повик Women in Climate Change којшто се одвива во текот на месец декември. Сите уредници на Википедија на македонски јазик се добредојдени да дадат свој придонес.

Список на жени климатолози и екологисти

Резултати[уреди извор]

Список на учесници
Корисничко име Статии
Виолетова
КатеринаКајевска
MB
gordi
Lili Arsova
Корисник:77.28.118.180
Корисник:Stojnaa
Корисник:SirGoldenBlade