Википедија:Уредувачки денови 2020/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија

Во текот на 2020 година биле одредени уредувачки денови на следните теми:

 1. Ескимско-алеутски јазици;
 2. Македонки;
 3. Американски староседелски народи;
 4. Сојузни држави во Мексико;
 5. Сибирски староседелски народи;
 6. Химни на европски држави;
 7. Знамиња на сојузни држави во САД;
 8. Комедија дел арте;
 9. Роми;
 10. Европски фудбалски репрезентации;
 11. Добитници на Нобеловата награда за мир;
 12. Светски прваци во Формула 1;
 13. Интерпункциски знаци;
 14. Кантони во Швајцарија;
 15. Македонска граматика;
 16. Добитници на Прицкеровата награда;
 17. Департмани во Франција;
 18. Подземни железници;
 19. Светски првенства во кошарка;
 20. Покраини во Индонезија;
 21. Христијански крстови;
 22. Управни единици во Кина;
 23. Покраини во Шпанија;
 24. Писма;
 25. Вулкани во Средна Америка;
 26. Бројни системи;
 27. Староегипетски династии;
 28. Хиндуистички списи;
 29. Облаци;
 30. Чувства;
 31. Археолошки наоѓалишта во Прилепско;
 32. Изборни системи;
 33. Археолошки наоѓалишта во Велешко;
 34. Европски санџаци;
 35. Археолошки наоѓалишта во Пробиштипско;
 36. Граматички падежи;
 37. Археолошки наоѓалишта во Виничко;
 38. Римски провинции;
 39. Археолошки наоѓалишта во Кратовско;
 40. Византиски теми;
 41. Археолошки наоѓалишта во Охридско;
 42. Канцелариски материјал;
 43. Археолошки наоѓалишта во Штипско;
 44. Дела на светите апостоли;
 45. Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско;
 46. Грофовии во Англија;
 47. Археолошки наоѓалишта во Радовишко;
 48. Слики од Рембрант;
 49. Археолошки наоѓалишта во Кумановско;
 50. Владетели на Чешка;
 51. Валути во оптек;
 52. Слики од Клод Моне;
 53. Уранови месечини;
 54. Модни творци;
 55. Археолошки наоѓалишта во Кочанско;
 56. Модни куќи;
 57. Нептунови месечини;
 58. Слики од Пол Сезан;
 59. Археолошки наоѓалишта во Светиниколско;
 60. Сатурновни месечини;
 61. Слики од Винсент ван Гог;
 62. Археолошки наоѓалишта во Кривопаланечко;
 63. Јупитерови месечини;
 64. Слики од Сандро Ботичели;
 65. Часовни појаси;
 66. Археолошки наоѓалишта во Скопско;
 67. Слики од Франсиско Гоја;
 68. Управна поделба на Крим;
 69. Археолошки наоѓалишта во Кавадаречко;
 70. Политички идеологии;
 71. Слики од Јоханес Вермер;
 72. Трговски патишта;
 73. Археолошки наоѓалишта во Демиркаписко;
 74. Слики од Едуар Мане;
 75. Градби од Оскар Нимаер;
 76. Археолошки наоѓалишта во Делчевско;
 77. Слики од Караваџо;
 78. Вулкански избуви;
 79. Археолошки наоѓалишта во Неготинско; и
 80. Нова година по календари.
Учесници
Број Ден Учесници
1. Ескимско-алеутски јазици Иван Ж, Dandarmkd (2)
2. Македонки Ehrlich91, Kiril Simeonovski, Тиверополник, Иван Ж, Dandarmkd, P.Nedelkovski (6)
3. Американски староседелски народи Иван Ж, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
4. Сојузни држави во Мексико Идеологист, Тиверополник, P.Nedelkovski, Иван Ж, Marijaz22, Dandarmkd (6)
5. Сибирски староседелски народи Dandarmkd, Иван Ж, Marijaz22 (3)
6. Химни на европски држави Иван Ж, Тиверополник, Dandarmkd, Ehrlich91, Идеологист, P.Nedelkovski, Hristijan Kicho (7)
7. Знамиња на сојузни држави во САД Иван Ж, Dandarmkd, P.Nedelkovski (3)
8. Комедија дел арте P.Nedelkovski, Dandarmkd, Иван Ж (3)
9. Роми Иван Ж, Тиверополник, Hristijan Kicho, Kiril Simeonovski, Dandarmkd, Marijaz22 (6)
10. Европски фудбалски репрезентации Carshalton, Тиверополник, Иван Ж, Dandarmkd, P.Nedelkovski (5)
11. Добитници на Нобеловата награда за мир Dandarmkd, Иван Ж, P.Nedelkovski, Тиверополник (4)
12. Светски прваци во Формула 1 Иван Ж, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
13. Интерпункциски знаци Тиверополник, Иван Ж, Dandarmkd, P.Nedelkovski (4)
14. Кантони во Швајцарија Dandarmkd, P.Nedelkovski, Иван Ж (3)
15. Македонска граматика Иван Ж, P.Nedelkovski, Dandarmkd, Fsimeski (4)
16. Добитници на Прицкеровата награда Иван Ж, Тиверополник, Chnitke, Dandarmkd, P.Nedelkovski (5)
17. Департмани во Франција P.Nedelkovski, Иван Ж, Dandarmkd (3)
18. Подземни железници Иван Ж, Тиверополник, P.Nedelkovski, Dandarmkd (4)
19. Светски првенства во кошарка Dandarmkd, Иван Ж, Тиверополник (3)
20. Покраини во Индонезија Иван Ж, Dandarmkd, Тиверополник (3)
21. Христијански крстови Тиверополник, Dandarmkd, Иван Ж, Macedonian2, Chnitke, P.Nedelkovski (6)
22. Управни единици во Кина Dandarmkd, Иван Ж, P.Nedelkovski (3)
23. Покраини во Шпанија Иван Ж, Dandarmkd, P.Nedelkovski (3)
24. Писма Dandarmkd, Иван Ж, Chnitke (3)
25. Вулкани во Средна Америка Тиверополник, Dandarmkd (2)
26. Бројни системи Иван Ж, Dandarmkd (2)
27. Староегипетски династии Dandarmkd, Royalcatlover (2)
28. Хиндуистички списи Иван Ж, Dandarmkd (2)
29. Облаци Иван Ж, Dandarmkd, P.Nedelkovski (3)
30. Чувства BlueEagle1, Иван Ж, Тиверополник, P.Nedelkovski, Dandarmkd (5)
31. Археолошки наоѓалишта во Прилепско Chnitke, Иван Ж, Royalcatlover, Dandarmkd (4)
32. Изборни системи Тиверополник, Иван Ж, Dandarmkd (3)
33. Археолошки наоѓалишта во Велешко Chnitke, Иван Ж, Royalcatlover, Dandarmkd, Ehrlich91 (5)
34. Европски санџаци Тиверополник, Иван Ж, Dandarmkd (3)
35. Археолошки наоѓалишта во Пробиштипско P.Nedelkovski, Chnitke, Dandarmkd, Ehrlich91 (4)
36. Граматички падежи P.Nedelkovski, Иван Ж, Dandarmkd (3)
37. Археолошки наоѓалишта во Виничко Chnitke, Dandarmkd, Kiril Simeonovski (3)
38. Археолошки наоѓалишта во Виничко Идеологист, Chnitke, Иван Ж, Dandarmkd, Royalcatlover (5)
39. Археолошки наоѓалишта во Кратовско Dandarmkd, Royalcatlover, P.Nedelkovski, Chnitke (4)
40. Византиски теми Chnitke, Dandarmkd, P.Nedelkovski (3)
41. Археолошки наоѓалишта во Охридско Dandarmkd, P.Nedelkovski (2)
42. Канцелариски материјал Dandarmkd, Иван Ж, Chnitke, P.Nedelkovski (4)
43. Археолошки наоѓалишта во Штипско Chnitke, Dandarmkd, Ehrlich91, P.Nedelkovski (4)
44. Дела на светите апостоли Chnitke, P.Nedelkovski, Иван Ж, Dandarmkd, Ehrlich91, Тиверополник (5)
45. Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско Dandarmkd, Royalcatlover, P.Nedelkovski, Chnitke (4)
46. Грофовии во Англија Dandarmkd, P.Nedelkovski, Иван Ж, Идеологист (4)
47. Археолошки наоѓалишта во Радовишко Dandarmkd, P.Nedelkovski, Chnitke, Royalcatlover (4)
48. Слики од Рембрант Chnitke, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
49. Археолошки наоѓалишта во Кумановско Chnitke, P.Nedelkovski, Royalcatlover, Dandarmkd (4)
50. Владетели на Чешка P.Nedelkovski, Dandarmkd (2)
51. Валути во оптек Иван Ж, Dandarmkd (2)
52. Слики од Клод Моне Dandarmkd, P.Nedelkovski, Chnitke (3)
53. Уранови месечини P.Nedelkovski, Dandarmkd (2)
54. Модни творци Иван Ж, Dandarmkd, ZlatkoPyotr (3)
55. Археолошки наоѓалишта во Кочанско Chnitke, Dandarmkd, P.Nedelkovski (3)
56. Модни куќи Dandarmkd, Kiril Simeonovski, Тиверополник (3)
57. Нептунови месечини Dandarmkd, P.Nedelkovski (2)
58. Слики од Пол Сезан Chnitke, P.Nedelkovski (2)
59. Археолошки наоѓалишта во Светиниколско Dandarmkd, Chnitke, Royalcatlover (3)
60. Сатурнови месечини Dandarmkd, P.Nedelkovski, Иван Ж (3)
61. Слики од Винсент ван Гог Chnitke, Dandarmkd (2)
62. Археолошки наоѓалишта во Кривопаланечко Chnitke, Dandarmkd, P.Nedelkovski, Vikipedijanka (4)
63. Јупитерови месечини Dandarmkd, P.Nedelkovski (2)
64. Слики од Сандро Ботичели Chnitke, Иван Ж, Dandarmkd (3)
65. Часовни појаси Dandarmkd, Ehrlich91 (2)
66. Археолошки наоѓалишта во Скопско Chnitke, Dandarmkd, P.Nedelkovski (3)
67. Слики од Франсиско Гоја P.Nedelkovski, Chnitke, Dandarmkd (3)
68. Управна поделба на Крим Тиверополник, Dandarmkd (2)
69. Археолошки наоѓалишта во Кавадаречко Dandarmkd, Chnitke, P.Nedelkovski (3)
70. Политички идеологии SmartM&M, Dandarmkd (2)
71. Слики од Јоханес Вермер КатеринаКајевска, Dandarmkd, Chnitke, Иван Ж, P.Nedelkovski (5)
72. Трговски патишта Dandarmkd, Иван Ж (2)
73. Археолошки наоѓалишта во Демиркаписко Chnitke, P.Nedelkovski, Kiril Simeonovski (3)
74. Слики од Едуар Мане Chnitke, Dandarmkd, P.Nedelkovski, Иван Ж (4)
75. Градби од Оскар Нимаер Dandarmkd, Chnitke (2)
76. Археолошки наоѓалишта во Демиркаписко Chnitke, Dandarmkd, P.Nedelkovski (3)
77. Слики од Караваџо Тиверополник, Chnitke, P.Nedelkovski, Dandarmkd (4)
78. Вулкански избуви Dandarmkd (1)
79. Археолошки наоѓалишта во Неготинско Chnitke, P.Nedelkovski (2)
80. Нова година по календари Dandarmkd, Иван Ж (2)
Статистика
Мерка Опис Ден Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Ескимско-алеутски јазици 2
Македонки 25
Американски староседелски народи 8
Сојузни држави во Мексико 13
Сибирски староседелски народи 4
Химни на европски држави 18
Знамиња на сојузни држави во САД 8
Комедија дел арте 6
Роми 9
Европски фудбалски репрезентации 10
Добитници на Нобеловата награда за мир 10
Светски прваци во Формула 1 6
Интерпункциски знаци 8
Кантони во Швајцарија 8
Македонска граматика 5
Добитници на Прицкеровата награда 8
Департмани во Франција 8
Подземни железници 11
Светски првенства во кошарка 6
Покраини во Индонезија 6
Христијански крстови 20
Управни единици во Кина 4
Покраини во Шпанија 8
Писма 6
Вулкани во Средна Америка 9
Бројни системи 4
Староегипетски династии 4
Хиндуистички списи 3
Облаци 6
Чувства 7
Археолошки наоѓалишта во Прилепско 14
Изборни системи 7
Археолошки наоѓалишта во Велешко 21
Европски санџаци 8
Археолошки наоѓалишта во Пробиштипско 27
Граматички падежи 6
Археолошки наоѓалишта во Виничко 32
Византиски теми 7
Римски провинции 10
Археолошки наоѓалишта во Кратовско 15
Археолошки наоѓалишта во Охридско 9
Канцелариски материјал 7
Археолошки наоѓалишта во Штипско 41
Дела на светите апостоли 12
Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско 21
Грофовии во Англија 6
Археолошки наоѓалишта во Радовишко 45
Слики од Рембрант 14
Археолошки наоѓалишта во Кумановско 27
Владетели на Чешка 2
Валути во оптек 6
Слики од Клод Моне 12
Уранови месечини 3
Модни творци 5
Археолошки наоѓалишта во Кочанско 34
Модни куќи 9
Нептунови месечини 5
Слики од Пол Сезан 9
Археолошки наоѓалишта во Светиниколско 36
Сатурнови месечини 5
Слики од Винсент ван Гог 9
Археолошки наоѓалишта во Кривопаланечко 70
Јупитерови месечини 6
Слики од Сандро Ботичели 12
Часовни појаси 14
Археолошки наоѓалишта во Скопско 23
Слики од Франсиско Гоја 10
Управна поделба на Крим 7
Археолошки наоѓалишта во Кавадаречко 40
Политички идеологии 3
Слики од Јоханес Вермер 10
Трговски патишта 3
Археолошки наоѓалишта во Демиркаписко 41
Слики од Едуар Мане 18
Градби од Оскар Нимаер 8
Археолошки наоѓалишта во Делчевско 70
Слики од Караваџо 13
Вулкански избуви 3
Археолошки наоѓалишта во Неготинско 28
Нова година по календари 5
Вкупно 1.098
Подобрени статии вкупен број на подобрени статии на Википедија Ескимско-алеутски јазици 0
Македонки 2
Американски староседелски народи 0
Сојузни држави во Мексико 1
Сибирски староседелски народи 3
Химни на европски држави 1
Знамиња на сојузни држави во САД 0
Комедија дел арте 0
Роми 0
Европски фудбалски репрезентации 0
Добитници на Нобеловата награда за мир 0
Светски прваци во Формула 1 0
Интерпункциски знаци 0
Кантони во Швајцарија 0
Македонска граматика 1
Добитници на Прицкеровата награда 0
Департмани во Франција 0
Подземни железници 0
Светски првенства во кошарка 1
Покраини во Индонезија 0
Христијански крстови 0
Управни единици во Кина 0
Покраини во Шпанија 0
Писма 0
Вулкани во Средна Америка 0
Бројни системи 2
Староегипетски династии 0
Хиндуистички списи 0
Облаци 0
Чувства 1
Археолошки наоѓалишта во Прилепско 0
Изборни системи 0
Археолошки наоѓалишта во Велешко 0
Европски санџаци 1
Археолошки наоѓалишта во Пробиштипско 0
Граматички падежи 0
Археолошки наоѓалишта во Виничко 0
Римски провинции 0
Археолошки наоѓалишта во Кратовско 0
Византиски теми 0
Археолошки наоѓалишта во Охридско 0
Канцелариски материјал 0
Археолошки наоѓалишта во Штипско 0
Дела на светите апостоли 0
Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско 0
Грофовии во Англија 0
Археолошки наоѓалишта во Радовишко 0
Слики од Рембрант 0
Археолошки наоѓалишта во Кумановско 0
Владетели на Чешка 0
Валути во оптек 0
Слики од Клод Моне 0
Уранови месечини 0
Модни творци 0
Археолошки наоѓалишта во Кочанско 0
Модни куќи 0
Нептунови месечини 0
Слики од Пол Сезан 0
Археолошки наоѓалишта во Светиниколско 0
Сатурнови месечини 0
Слики од Винсент ван Гог 0
Археолошки наоѓалишта во Кривопаланечко 0
Јупитерови месечини 0
Слики од Сандро Ботичели 0
Часовни појаси 0
Археолошки наоѓалишта во Скопско 0
Слики од Франсиско Гоја 0
Управна поделба на Крим 0
Археолошки наоѓалишта во Кавадаречко 0
Политички идеологии 1
Слики од Јоханес Вермер 1
Трговски патишта 0
Археолошки наоѓалишта во Демиркаписко 0
Слики од Едуар Мане 0
Градби од Оскар Нимаер 0
Археолошки наоѓалишта во Делчевско 0
Слики од Караваџо 0
Вулкански избуви 0
Археолошки наоѓалишта во Неготинско 0
Нова година по календари 0
Вкупно 15
Создадени предлошки вкупен број на создадени предлошки на Википедија Ескимско-алеутски јазици 0
Македонки 0
Американски староседелски народи 0
Сојузни држави во Мексико 0
Сибирски староседелски народи 0
Химни на европски држави 0
Знамиња на сојузни држави во САД 0
Комедија дел арте 0
Роми 0
Европски фудбалски репрезентации 0
Добитници на Нобеловата награда за мир 0
Светски прваци во Формула 1 0
Интерпункциски знаци 0
Кантони во Швајцарија 0
Македонска граматика 0
Добитници на Прицкеровата награда 0
Департмани во Франција 0
Подземни железници 0
Светски првенства во кошарка 0
Покраини во Индонезија 0
Христијански крстови 0
Управни единици во Кина 0
Покраини во Шпанија 0
Писма 0
Вулкани во Средна Америка 0
Бројни системи 0
Староегипетски династии 0
Хиндуистички списи 0
Облаци 0
Чувства 0
Археолошки наоѓалишта во Прилепско 0
Изборни системи 0
Археолошки наоѓалишта во Велешко 0
Европски санџаци 0
Археолошки наоѓалишта во Пробиштипско 0
Граматички падежи 0
Археолошки наоѓалишта во Виничко 0
Римски провинции 0
Археолошки наоѓалишта во Кратовско 0
Византиски теми 0
Археолошки наоѓалишта во Охридско 0
Канцелариски материјал 0
Археолошки наоѓалишта во Штипско 0
Дела на светите апостоли 0
Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско 0
Грофовии во Англија 0
Археолошки наоѓалишта во Радовишко 0
Слики од Рембрант 0
Археолошки наоѓалишта во Кумановско 0
Владетели на Чешка 0
Валути во оптек 0
Слики од Клод Моне 0
Уранови месечини 0
Модни творци 0
Археолошки наоѓалишта во Кочанско 1
Модни куќи 0
Нептунови месечини 0
Слики од Пол Сезан 0
Археолошки наоѓалишта во Светиниколско 0
Сатурнови месечини 0
Слики од Винсент ван Гог 0
Археолошки наоѓалишта во Кривопаланечко 0
Јупитерови месечини 0
Слики од Сандро Ботичели 0
Часовни појаси 0
Археолошки наоѓалишта во Скопско 0
Слики од Франсиско Гоја 0
Управна поделба на Крим 0
Археолошки наоѓалишта во Кавадаречко 0
Политички идеологии 0
Слики од Јоханес Вермер 0
Трговски патишта 0
Археолошки наоѓалишта во Демиркаписко 0
Слики од Едуар Мане 1
Градби од Оскар Нимаер 0
Археолошки наоѓалишта во Делчевско 0
Слики од Караваџо 0
Вулкански избуви 0
Археолошки наоѓалишта во Неготинско 0
Нова година по календари 0
Вкупно 2
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во деновите Вкупно 19

Поврзано[уреди извор]