Прејди на содржината

Википедија:Уредувачки викенди 2021/Известувања

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа страница врши преглед на известувањата за уредувачките викенди во 2021 година.

Известувања[уреди извор]

2-3 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Музичка теорија“
Уредувачки викенд „Музичка теорија“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 2-3 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Музичка теорија“.

9-10 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Комети“
Уредувачки викенд „Комети“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 9-10 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Комети“.

16-17 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Ракомет“
Уредувачки викенд „Ракомет“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 16-17 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Ракомет“.

23-24 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Градови“
Уредувачки викенд „Градови“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 23-24 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Градови“.

30-31 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Древен Египет“
Уредувачки викенд „Древен Египет“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 30-31 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Древен Египет“.

6-7 февруари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Автомобили“
Уредувачки викенд „Автомобили“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 6-7 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Автомобили“.

13-14 февруари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Нордиска митологија“
Уредувачки викенд „Нордиска митологија“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 13-14 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Нордиска митологија“.

20-21 февруари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Рок-музика“
Уредувачки викенд „Рок-музика“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 20-21 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Рок-музика“.

27-28 февруари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Сеизмологија“
Уредувачки викенд „Сеизмологија“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 27-28 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Сеизмологија“.

6-7 март[уреди извор]

Уредувачки викенд „Универзитети“
Уредувачки викенд „Универзитети“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 6-7 март 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Универзитети“.

13-14 март[уреди извор]

Уредувачки викенд „Филозофија“
Уредувачки викенд „Филозофија“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 13-14 март 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Филозофија“.

20-21 март[уреди извор]

Уредувачки викенд „Швајцарија“
Уредувачки викенд „Швајцарија“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 20-21 март 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Швајцарија“.

27-28 март[уреди извор]

Уредувачки викенд „Воздухоплови“
Уредувачки викенд „Воздухоплови“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 27-28 март 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Воздухоплови“.

3-4 април[уреди извор]

Уредувачки викенд „Ромска култура“
Уредувачки викенд „Ромска култура“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 3-4 април 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Ромска култура“, којшто е дел од меѓународната иницијатива за одбележување на Меѓународниот ден на Ромите.

10-11 април[уреди извор]

Уредувачки викенд „Руска книжевност“
Уредувачки викенд „Руска книжевност“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 10-11 април 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Руска книжевност“.

17-18 април[уреди извор]

Уредувачки викенд „Животна средина“
Уредувачки викенд „Животна средина“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 17-18 април 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Животна средина“, којшто е дел од меѓународната иницијатива за одбележување на човековите права и здравата животна средина.

24-25 април[уреди извор]

Уредувачки викенд „Еколошко право“
Уредувачки викенд „Еколошко право“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 24-25 април 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Еколошко право“, којшто е дел од меѓународната иницијатива за одбележување на човековите права и здравата животна средина.

1-2 мај[уреди извор]

Уредувачки викенд „Климатски промени“
Уредувачки викенд „Климатски промени“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 1-2 мај 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Климатски промени“, којшто е дел од меѓународната иницијатива за одбележување на човековите права и здравата животна средина.

8-9 мај[уреди извор]

Уредувачки викенд „Неравенства“
Уредувачки викенд „Неравенства“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 8-9 мај 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Неравенства“.

15-16 мај[уреди извор]

Уредувачки викенд „Пештери“
Уредувачки викенд „Пештери“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 15-16 мај 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Пештери“.

22-23 мај[уреди извор]

Уредувачки викенд „Евровизија“
Уредувачки викенд „Евровизија“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 22-23 мај 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Евровизија“.

29-30 мај[уреди извор]

Уредувачки викенд „Цртан филм“
Уредувачки викенд „Цртан филм“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 29-30 мај 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Цртан филм“.

5-6 јуни[уреди извор]

Уредувачки викенд „Европско првенство во фудбал“
Уредувачки викенд „Европско првенство во фудбал“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 5-6 јуни 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Европско првенство во фудбал“.

12-13 јуни[уреди извор]

Уредувачки викенд „Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020“
Уредувачки викенд „Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 12-13 јуни 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020“.

19-20 јуни[уреди извор]

Уредувачки викенд „Астронаутика“
Уредувачки викенд „Астронаутика“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 19-20 јуни 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Астронаутика“.

26-27 јуни[уреди извор]

Уредувачки викенд „Фараони“
Уредувачки викенд „Фараони“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 26-27 јуни 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Фараони“.

3-4 јули[уреди извор]

Уредувачки викенд „Брајова азбука“
Уредувачки викенд „Брајова азбука“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 3-4 јули 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Брајова азбука“.

10-11 јули[уреди извор]

Уредувачки викенд „Фараони“
Уредувачки викенд „Фараони“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 10-11 јули 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Маорска култура“.

17-18 јули[уреди извор]

Уредувачки викенд „Шведска“
Уредувачки викенд „Шведска“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 17-18 јули 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Шведска“.

24-25 јули[уреди извор]

Уредувачки викенд „Јапонија“
Уредувачки викенд „Јапонија“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 24-25 јули 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Јапонска култура“.

31 јули - 1 август[уреди извор]

Уредувачки викенд „Плажи“
Уредувачки викенд „Плажи“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 31 јули - 1 август 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Плажи“.

7-8 август[уреди извор]

Уредувачки викенд „Загатки“
Уредувачки викенд „Загатки“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 7-8 август 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Загатки“.

14-15 август[уреди извор]

Уредувачки викенд „Хиндуизам“
Уредувачки викенд „Хиндуизам“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 14-15 август 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Хиндуизам“.

21-22 август[уреди извор]

Уредувачки викенд „Реки“
Уредувачки викенд „Реки“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 21-22 август 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Реки“.

28-29 август[уреди извор]

Уредувачки викенд „Среден век“
Уредувачки викенд „Среден век“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 28-29 август 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Среден век“.

4-5 септември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Коктели“
Уредувачки викенд „Коктели“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 4-5 септември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Коктели“.

11-12 септември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Атлетика“
Уредувачки викенд „Атлетика“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 11-12 септември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Атлетика“.

18-19 септември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Водопади“
Уредувачки викенд „Водопади“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 18-19 септември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Водопади“.

25-26 септември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Драмска уметност“
Уредувачки викенд „Драмска уметност“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 25-26 септември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Драмска уметност“.

2-3 октомври[уреди извор]

Уредувачки викенд „Технологија“
Уредувачки викенд „Технологија“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 2-3 октомври 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Технологија“.

9-10 октомври[уреди извор]

Уредувачки викенд „Јазикознание“
Уредувачки викенд „Јазикознание“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 9-10 октомври 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Јазикознание“.

16-17 октомври[уреди извор]

Уредувачки викенд „Избори“
Уредувачки викенд „Избори“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 16-17 септември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Избори“.

23-24 октомври[уреди извор]

Уредувачки викенд „Опери“
Уредувачки викенд „Опери“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 23-24 октомври 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Опери“.

30-31 октомври[уреди извор]

Уредувачки викенд „Арапска кујна“
Уредувачки викенд „Арапска кујна“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот од 30-31 октомври 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Арапска кујна“.

6-7 ноември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Будизам“
Уредувачки викенд „Будизам“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 6-7 ноември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Будизам“.

13-14 ноември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Острови“
Уредувачки викенд „Острови“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 13-14 ноември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Острови“.

20-21 ноември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Стар Рим“
Уредувачки викенд „Стар Рим“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 20-21 ноември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Стар Рим“.

27-28 ноември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Мостови“
Уредувачки викенд „Мостови“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 27-28 ноември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Мостови“.

4-5 декември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Библиотеки“
Уредувачки викенд „Библиотеки“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 4-5 декември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Библиотеки“.

11-12 декември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Градоначалници во Македонија (2021-2025)“
Уредувачки викенд „Градоначалници во Македонија (2021-2025)“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 11-12 декември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Градоначалници во Македонија (2021-2025)“.

18-19 декември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Австралија“
Уредувачки викенд „Австралија“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 18-19 декември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Австралија“.

25-26 декември[уреди извор]

Уредувачки викенд „Фестивали“
Уредувачки викенд „Фестивали“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот 25-26 декември 2021 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Фестивали“.

Поврзано[уреди извор]