Википедија:Уредувачки викенди 2018/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Во текот на 2018 година биле одредени уредувачки викенди на следните теми:

 1. Хрватска;
 2. Кореја;
 3. Зимски олимписки спортови;
 4. Медалисти на Зимските олимписки игри 2018;
 5. Планини;
 6. Фабержеови јајца;
 7. Хералдика;
 8. Реки во Македонија;
 9. Евровизија;
 10. Русија;
 11. Македонска кујна;
 12. Уметнички слики;
 13. Одбојка;
 14. Ботаника;
 15. Папски були;
 16. Прва светска војна;
 17. Нордиска митологија;
 18. Музеи;
 19. Полска; и
 20. Водни површини.
Учесници
Број Ден Учесници
1. Хрватска Б. Јанкулоски, Ivan Zivkovik, Ehrlich91, P.Nedelkovski, TheGreatMKD, Македонец, Тиверополник (7)
2. Кореја Ivan Zivkovik, Kiril Simeonovski, Ehrlich91, BlueEagle1, Идеологист, Б. Јанкулоски, P.Nedelkovski, Тиверополник (8)
3. Зимски олимписки спортови Ivan Zivkovik, P.Nedelkovski, Македонец, Ehrlich91, Carshalton (5)
4. Медалисти на Зимските олимписки игри Ivan Zivkovik, TheGreatMKD, Тиверополник (3)
5. Планини P.Nedelkovski, Kiril Simeonovski (2)
6. Фабержеови јајца Ehrlich91, Ivan Zivkovik, P.Nedelkovski (3)
7. Хералдика Б. Јанкулоски, Kiril Simeonovski (2)
8. Реки во Македонија Kiril Simeonovski, Ivan Zivkovik, Тиверополник, Visem, M4r51n (5)
9. Евровизија Ivan Zivkovik, Тиверополник (2)
10. Русија P.Nedelkovski, Ehrlich91, Ivan Zivkovik (3)
11. Македонска кујна P.Nedelkovski, Македонец, Ivan Zivkovik, B.cvetkova02 (4)
12. Уметнички слики P.Nedelkovski, Тиверополник, Македонец, Ivan Zivkovik (4)
13. Одбојка Ivan Zivkovik, Тиверополник, P.Nedelkovski (3)
14. Ботаника Б. Јанкулоски, Ivan Zivkovik, Александар Симеонов, Тиверополник, П. Неделковски (5)
15. Папски були Ivan Zivkovik, Тиверополник, П. Неделковски, BlueEagle1 (4)
16. Прва светска војна Ivan Zivkovik, П. Неделковски, Идеологист, Тиверополник (4)
17. Нордиска митологија Ivan Zivkovik, Македонец, П. Неделковски, Kiril Simeonovski (4)
18. Музеи BlueEagle, Ivan Zivkovik, Македонец, Тиверополник (4)
19. Полска Идеологист, Ehrlich91, Иван Ж, Македонец, Carshalton, Jtasevski123, П. Неделковски (7)
20. Водни површини Иван Ж, Македонец (2)
Статистика
Мерка Опис Ден Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Хрватска 29
Кореја 32
Зимски олимписки спортови 10
Медалисти на Зимските олимписки игри 2018 7
Планини 7
Фабержеови јајца 10
Хералдика 3
Реки во Македонија 61
Евровизија 5
Русија 9
Македонска кујна 23
Уметнички слики 22
Одбојка 8
Ботаника 10
Папски були 10
Прва светска војна 11
Нордиска митологија 8
Музеи 9
Полска 13
Водни површини 3
Вкупно 290
Подобрени статии вкупен број на подобрени статии на Википедија Хрватска 0
Кореја 0
Зимски олимписки спортови 0
Медалисти на Зимските олимписки игри 2018 0
Планини 0
Фабержеови јајца 0
Хералдика 0
Реки во Македонија 0
Евровизија 0
Русија 4
Македонска кујна 1
Уметнички слики 0
Одбојка 1
Ботаника 3
Папски були 1
Прва светска војна 1
Нордиска митологија 1
Музеи 3
Полска 10
Водни површини 1
Вкупно 26
Создадени предлошки вкупен број на создадени предлошки на Википедија Хрватска 4
Кореја 1
Зимски олимписки игри 1
Медалисти на Зимските олимписки игри 2018 0
Планини 0
Фабержеови јајца 0
Хералдика 0
Реки во Македонија 0
Евровизија 0
Русија 0
Македонска кујна 0
Уметнички слики 0
Одбојка 0
Ботаника 0
Папски були 0
Прва светска војна 0
Нордиска митологија 1
Музеи 0
Полска 0
Водни површини 0
Вкупно 7
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во викендите Вкупно 16

Поврзано[уреди извор]