Википедија:Театарски глумци во Македонија/Глумци во МНТ

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 1. Звездана Ангеловска
 2. Емилија Андреева
 3. Никола Ацески
 4. Сенко Велинов
 5. Искра Ветерова
 6. Томе Витанов
 7. Висар Вишка
 8. Ѓорѓи Влахов
 9. Весна Гаврил
 10. Даница Георгиевска
 11. Ивица Димитријевиќ
 12. Сашка Димитровска
 13. Трајче Ѓоргиев
 14. Александар Ѓорѓиески
 15. Кире Ѓоревски
 16. Владимир Ендровски
 17. Катина Иванова
 18. Владимир Јачев
 19. Јелена Јованова
 20. Владо Јовановски
 21. Ѓорѓи Јолевски
 22. Славиша Кајевски
 23. Афродита Кирјаковска
 24. Славица Ковачевиќ
 25. Снежана Коневскa
 26. Кирил Коруновски
 27. Драгана Костадиновска
 28. Стојна Костовска
 29. Сашко Коцев
 30. Николина Кујача
 31. Драгана Левенска
 32. Нино Леви
 33. Јелена Мијатовиќ-Галевски
 34. Александар Микиќ
 35. Оливер Митковски
 36. Тони Михајловски
 37. Софиjа Насевска-Трифуновска
 38. Борче Начев
 39. Марија Новак
 40. Весна Петрушевска
 41. Јасмина Поповска
 42. Дарја Ризова
 43. Магдалена Ризова-Черних
 44. Никола Ристановски
 45. Јордан Симонов
 46. Ана Стојановска
 47. Камка Тоциновски
 48. Тина Трпкоска
 49. Гораст Цветковски
 50. Арна Шијак