Википедија:Страници за администратори

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Кратенки:
ВП:СЗА

Од администраторите се очекува да имаат добро познавање на политиките на Википедија. Исто така, се очекува да ги применуваат и да се придржуваат до овие политики. Ова е особено важно бидејќи на администраторите им се доверени можности коишто се недостапни на обичните корисници и уредници на Википедија.

Следниве страници се многу препорачливи за читање од страна на администраторите. Содржат материјал што треба да го познава секој админситратор уште пред да почне да дејствува.

Би требало веќе да се знае[уреди | уреди извор]

Општо[уреди | уреди извор]

Сигурност[уреди | уреди извор]

Политики за содржината[уреди | уреди извор]

Авторски права[уреди | уреди извор]

Блокирање[уреди | уреди извор]

Заштита на страници[уреди | уреди извор]

Бришење[уреди | уреди извор]

Барања[уреди | уреди извор]

Вандализам[уреди | уреди извор]

Контроверзии[уреди | уреди извор]

Разно[уреди | уреди извор]