Википедија:Статии за рецензија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Оваа статија е дел од ВикиПроектот Рецензија и е создадена со цел да им послужи на корисниците на Википедија на македонски јазик да номинираат статии за кои е потребно да се рецензија.

Секој регистриран корисник на Википедија на македонски јазик може да предложи статии за рецензија.

Како се номинира статија за рецензија?[уреди извор]

  • Додадете го насловот на статијата што сакате да ја номинирате за рецнзија на оваа страница и притоа во продолжение на секцијата опишете зошто сметате дека статијата треба да биде рецензирана. Внимавајте, насловот на секоја секција (наслов на статија секогаш треба да претставува директен линк до статијата која е насловена и која постои на Википедија на македонски јазик.
  • На статијата којашто веќе сте ја номинирале за рецензија додадете го шаблонот {{Рецензија}}.

(Забелешка: Статиите кои го содржат шаблонот {{Рецензија}} не може да содржат и некој од квалитативните шаблони или шаблонот {{Никулец}}).

По извршената рецензија од статијата се отстранува шаблонот {{Рецензија}} и се додава шаблонот кој соодветствува на квалитетот на рецензираната статија.