Википедија:ППЃП 2013/2014-2

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Пријавени членови.JPG
Лого на проектот „Википедија во вашето училиште
Поврзано:
 • Средни училишта
 1. ОХВП ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид
 2. ППЃП СОУ „Ѓорче Петров“ - Прилеп
 3. РЕЦС СОУ „Цар Самоил“ - Ресен
 4. СКЗЦ СГГУГС „Здравко Цветковски“ - Скопје
 5. КАДД СОУГ „Добри Даскалов“ - Кавадарци
 6. ППКЈП СОЕПТУ „К. Ј. Питу“ - Прилеп
 7. ППМА Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп
 8. КУГД Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово
 9. ВЕЈТ ОСУ „Јовче Тесличков“ - Велес

 • Основни училишта
 1. ОХКР ОУ „Кочо Рацин“ - Охрид

mini
mini

Проектот ППЃП има за цел да помогне во подобрување на постоечките и создавање на нови статии на Википедија на македонски јазик од страна на учениците во СОУ „Ѓорче Петров“ - Прилеп, со цел работата на учениците подобро да се организираа и координира. Во извршување на предвидените активности може да се вклучат и останатите википедијанци. Проектот треба да опфати категоризација, надополнување и презентација на темите кои ги обработуваат учениците. Страницата на проектот и соодветните подстраници содржат основни правила за насочување на работата на учениците.

Ако сте заинтересирани да се вклучите во овој проект, слободно дадете ги своите коментари на разговорната страница на овој проект, станете активен член на проектниот тим или едноставно дадете свој придонес во уредувањето на статиите.

СОУ „Ѓорче Петров“ - Прилеп 2012/2013
II полугодие
2013/2014
ППЃП - Главна страница I пол. II пол.


Пријавени членови[уреди извор]

Во продолжение следи список на Википедијанци учесници во овој проект во второто полугодие од учебната 2013/14 година. Ако сте заинтересирани за учество во проектот, слободно придружете се и станете дел од тимот. На вашата корисничка страница додадете ја предлошката {{ППЃП Корисник}}, со што ќе означите дека сте дел од проектот.

р.бр. член список на статии/страници на кои работи членот на проектниот тим
1. Сашо Кочоски
Координатор на проектот
 1. ППЃП
2. Билјана Рошкоска
Координатор на проектот
 1. ППЃП
3. Снежана Переска
Координатор на проектот
 1. ППЃП
4. Благојче Дишоски
5. Филип Петрески
 1. Психички развој на личноста
23. Марио Нанески
 1. Миом на матка
 2. Глаукома
 3. Страбизам
 4. Стерилитет
 5. Овчи сипаници
 6. Дифтерија
24. Сара Долеска
 1. Сирингомиелија
 2. Ишијас
 3. Ревматоиден артритис
 4. Рефлексологија
 5. Липа
 6. Актинија
 7. Клинефелтеров синдром
 8. Трихинелоза
 9. Менструален циклус
 10. Вродени аномалии на шаката и раката
 11. Луи Томлинсон
 12. Тетанус
25. Александар Папучкоски
26. Марија Секоска
27. Сара Даноска
 1. Фазен премин
28. Андреа Трпаноска
29. Бојана Голеска
30. Даниела Новакоска
 1. Психофармакологија
 2. Виорни струи
31. Панчо Недев
32. Ирина Кочоска
 1. Драгоцен корал
 2. Лозов полжав
33. Фросина Јованоска
 1. Тарнеров синдром
 2. Asplenium ceterach
 3. Сперматозоид
34. Антонио Стојовски
 1. Инфективни заболувања предизвикани од бактерии
 2. Жалфија
 3. Жешки стапала
35. Катерина Николоска
 1. Најважни испитувања на органите за движење
36. Сара Јованоска
37. Ивана Јованоска
38. Благојче Иваноски
40. Ана Марија Јошеска
41. Бранкица Мијаческа
42. Виктор Ристески
 1. Анатомија на респираторен систем
43. Анастасија Бошкоска
 1. Генетски инженеринг
44. Филип Тасески
45. Дејана Талимџиоска
47. Наталија Јованоска
 1. Биоелектричен потенцијал
48. Тајна Димитриоска
49. Петар Аризанкоски
50. Дијана Јованоска
51. Андриана Димовска
52. Симона Костадиноска
 1. Вродени аномалии на абдомен и абдоминални органи
 2. Белодробен едем
 3. Нефролитијаза
53. Емилија Марковска
54. Исидора Димкар
 1. Офталмоплегија
55. Рената Трајкоска
 1. Основни принципи на термодинамиката
 2. Прв закон на термодинамиката
 3. Симпатомиметици
 4. Екстракција
56. Андреј Ристески
 1. Видови винско грозје
 2. Експекторантни средства
 3. Антикоагулантни средства
57. Маријана Јагуриноска
58. Сара Грашкоска
59. Мартина Клапоска
60. Викторија Бумбароска
 1. Колоидно дисперзни системи
61. Моника Станческа
62. Ивона Петреска
63. Фросина Јованоска
 1. Електрокинетички појави
 2. Оптички инструменти
 3. Леќа (оптика)
 4. Луминисценција
 5. Парасимпатомиметични средства
 6. Парасимпатолитични средства
 7. Антибиотици со широк спектар на дејство
 8. Хемотерапија на малигни заболувања
64. Елена Пачешкоска
65. Анита Волческа
66. Георгина Николоска
 1. Агар
67. Теодора Трајкоска
68. Бојан Талески
69. Сашка Јованова
70. Викторија Петкоска
 1. Глацијација
 2. Извори на енергија
 3. Слузни дроги
 4. Хетерополисахариди
 5. Хомополисахариди
 6. Дроги што содржат хомополисахариди
 7. Антихипертензивни лекови
 8. Гликозиди на дигиталис
71. Фросина Павлеска
72. Давор Димитриески
 1. Најчести операции во урологијата
 2. Повреди на хранопровод
73. Ангела Петрушеска
74. Николина Наумоска
75. Леонид Стојкоски
 1. Хемороиди

Список на статии[уреди извор]

Следниве статии ќе бидат предмет на обработка во рамките на проектот:

Рб. Статија Список на членови на проектниот тим кои работат на статијата
1 Електрокинетички појави Фросина Јованоска
2 Оптички инструменти Фросина Јованоска
3 Леќа (оптика) Фросина Јованоска
4 Глацијација Викторија Петкоска
5 Анатомија на респираторен систем Виктор Ристески
6 Инфективни заболувања предизвикани од бактерии Антонио Стојовски
7 Видови винско грозје Андреј Ристески
8 Психофармакологија Даниела Новакоска
9 Луминисценција Фросина Јованоска
10 Извори на енергија Викторија Петкоска
11 Основни принципи на термодинамиката Рената Трајкоска
12 Експекторантни средства Андреј Ристески
13 Антикоагулантни средства Андреј Ристески
14 Прв закон на термодинамиката Рената Трајкоска
15 Парасимпатомиметични средства Фросина Јованоска
16 Биоелектричен потенцијал Наталија Јованоска
17 Колоидно дисперзни системи Викторија Бумбароска
18 Слузни дроги Викторија Петкоска
19 Хетерополисахариди Викторија Петкоска
20 Фазен премин Сара Даноска
21 Сирингомиелија Сара Долеска
22 Ишијас Сара Долеска
23 Ревматоиден артритис Сара Долеска
24 Рефлексологија Сара Долеска
25 Липа Дополнета статија - Сара Долеска
26 Актинија Сара Долеска
27 Хомополисахариди Викторија Петкоска
28 Симпатомиметици Рената Трајкоска
29 Дроги што содржат хомополисахариди Викторија Петкоска
30 Клинефелтеров синдром Сара Долеска
31 Трихинелоза Сара Долеска
32 Агар Георгина Николоска
33 Менструален циклусДополнета статија - Сара Долеска
34 Драгоцен корал Ирина Кочоска
35 Лозов полжав Ирина Кочоска
36 Тарнеров синдром Фросина Јованоска
37 Asplenium ceterach Фросина Јованоска
38 Жалфија Дополнета статија - Антонио Стојовски
39 Генетски инженеринг Анастасија Бошкоска
40 Страбизам Марио Нанески
41 Жешки стапала Антонио Стојовски
42 Сперматозоид Фросина Јованоска
43 Вродени аномалии на шаката и раката Сара Долеска
44 Виорни струи Даниела Новакоска
45 Парасимпатолитични средства Фросина Јованоска
46 Хемороиди Леонид Стојкоски
47 Антибиотици со широк спектар на дејство Фросина Јованоска
48 Луи Томлинсон Сара Долеска
49 Антихипертензивни лекови Викторија Петкоска
50 Гликозиди на дигиталис Викторија Петкоска
51 Хемотерапија на малигни заболувања Фросина Јованоска
52 Екстракција Рената Трајкоска
53 Тетанус Сара Долеска

Секција, вики-средби и запис на одржаните средби[уреди извор]

Број на средба Датум на реализација Време на реализација Тема на разговор Присутни членови
19 21.1.2014 13.30 - 14.30 Состанот предводен од Blagojcedisoski (разговор) 19:09, 27 јануари 2014 (CET)[одговори] 11
20 28.1.2014 13.30 - 14.30 Состанот предводен од Blagojcedisoski (разговор) 19:09, 27 јануари 2014 (CET)[одговори] 10
21 4.2.2014 13.30 - 14.30 Состанот предводен од Blagojcedisoski (разговор) 11:04, 8 февруари 2014 (CET)[одговори] 10
22 13.2.2014 13.00 - 13.30 Состанок предводен од Тамара Илиоска (разговор) 00:39, 18 февруари 2014 (CET)[одговори] 8
23 18.2.2014 13.30 - 14.30 Состанот предводен од Blagojcedisoski (разговор) 21:54, 19 февруари 2014 (CET)[одговори] 9
24 27.2.2014 13.00 - 13.30 Состанок предводен од Тамара Илиоска (разговор) 00:39, 27 февруари 2014 (CET)[одговори] 6
25 6.3.2014 13.00 - 13.30 Состанок предводен од Тамара Илиоска (разговор) 23:32, 12 март 2014 (CET) 8
26 11.3.2014 13.30 - 14.30 Состанот предводен од Blagojcedisoski (разговор) 15:01, 16 март 2014 (CET)[одговори] 10
27 18.3.2014 13.30 - 14.30 Состанот предводен од Blagojcedisoski (разговор) 15:01, 16 март 2014 (CET)[одговори]
28 13.3.2014 13.00 - 13.30 Состанок предводен од Тамара Илиоска (разговор) 15:26, 16 март 2014 (CET)[одговори] 7
29 27.3.2014 13.00 - 13.30 Состанок предводен од Тамара Илиоска (разговор) 00:39, 3 април 2014 (CET)[одговори] 6