Википедија:Образовна програма:ООУ „Гоце Делчев“ - Неготино 18/19

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Лого на Образовната програма на Википедија

Образовната програма на Википедија во ООУ „Гоце Делчев“ - Неготино има за цел да помогне во подобрување на постоечките и создавање на нови статии од разни области на Википедија на македонски јазик од страна на учениците на основното училиште „Гоце Делчев“ во Неготино. Во извршување на предвидените активности може да се вклучат и останатите википедијанци. Потфатот треба да опфати категоризација, надополнување и презентација на темите кои ги обработуваат учениците. Страницата на потфатот и соодветните подстраници содржат основни принципи кои би требало да помогнат во насочување на работата.

Цели[уреди извор]

Работата на учесниците во овој образовен потфат е насочена кон остварување на следните цели:

  • создавање нови квалитетни статии од различни области;
  • подобрување на квалитетот и надополнување на постоечките статии;
  • зголемување на обемот на стручни содржини од различни области на македонски јазик.

Членови[уреди извор]

Бр. Корисник Статија Придонеси
1 Корисник:ZdravkoJovannov
2. Корисник:Јована Димова
3. Корисник:МенчеДимова
4. Корисник:Lazar Lazarov
5. Корисник:Janevv44
6. Корисник:Ristovska simona
7. Корисник:Антонела С
8. Корисник:Viktorpetrovski
9. Корисник:Dejana Emilija
10. Корисник:Mambinho
11. Корисник:AJKULA04
12. Корисник:Davidhd3
13. Корисник:Ajkula257mar
14. Корисник:Bojanaspasijka234
15. Корисник:Matej12Jurisic
16. Корисник:Bojanaspasijka
17. Корисник:Nikola2121
18. Корисник:Trajcex111
19. Корисник:Kiril99topci

Галерија[уреди извор]