Википедија:ОХВП 2012/2013-2

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Лого на О.У.Т.У. „Ванчо Питошески“ од Охрид.jpg
Лого на проектот „Википедија во вашето училиште
Поврзано:
 • Средни училишта
 1. ОХВП ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид
 2. ППЃП СОУ „Ѓорче Петров“ - Прилеп
 3. РЕЦС СОУ „Цар Самоил“ - Ресен
 4. СКЗЦ СГГУГС „Здравко Цветковски“ - Скопје
 5. КАДД СОУГ „Добри Даскалов“ - Кавадарци
 6. ППКЈП СОЕПТУ „К. Ј. Питу“ - Прилеп
 7. ППМА Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп
 8. КУГД Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово
 9. ВЕЈТ ОСУ „Јовче Тесличков“ - Велес

 • Основни училишта
 1. ОХКР ОУ „Кочо Рацин“ - Охрид

mini
mini

ОХВП е проект во рамките на кој учениците од ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид се организираат и ги координираат своите активности со цел подобрување на постоечките и создавање на нови статии на Википедија на македонски јазик. Во извршување на предвидените активности може да се вклучат и останатите википедијанци. Проектот опфаќа категоризација, надополнување и презентација на темите кои ги обработуваат учениците. Страницата на проектот и соодветните подстраници содржат основни правила кои помогаат во насочување на работата на учениците.

Ако сте заинтересирани да се вклучите во овој проект слободно дадете свои коментари на страницата за разговор на овој проект, станете активен член на проектниот тим или едноставно дадете свој придонес во уредувањето на статиите.

Лого на викисекцијата при ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид
ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид 2012/2013
II пол.
2013/2014
II пол.
ОХВП - Главна страница


Цели[уреди извор]

Работата на учесниците во овој проект ќе биде фокусирана на:

 • Создавање на нови квалитетни статии;
 • Редизајн на постоечките статии;
 • Меѓујазични врски кон статиите на другите јазични изданија на википедија.

Пријавени членови[уреди извор]

Во продолжение следи список на Википедијанци учесници во овој проект. Ако сте заинтересирани за учество во проектот, слободно придружете се и станете дел од тимот. На вашата корисничка страница можете да додадете предлошка дека сте член на проектниот тим: {{Корисник ОХВП}}.

р.бр. член список на статии на кои работи членот на проектниот тим
1. Наташа Неданоска
координатор
 1. ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид
 2. „Црнила“- Коле Чашуле
 3. Охридски бисер
 4. Готвач
 5. Срна
2. Катерина Деспотоска
ученик
 1. Чакал
 2. Орел
3. Исовска Ѓултена
ученик
 1. Ислам во Италија
4. Наумоска Наталиа
ученик
 1. Готвач
 2. Келнер
5. Таневска Ангела
ученик
 1. Готвач
 2. Келнер
6. Самед Елмас
ученик
 1. Угостителски објекти
7. Антонио Силјановски
ученик
 1. Угостителски објекти
8. Наум Јакимоски
ученик
 1. Угостителски објекти
9. Ангелоски Костадин
ученик
 1. „Хајди“- Јохана Шпири
10. Даниел Здравески
ученик
 1. Муфлон
 2. Алпски зајак
 3. Куна златка
 4. Див кунич
 5. Мала ласица
 6. Куна белка
 7. Твор
 8. Домашен елен

Список на статии[уреди извор]

Следниве статии ќе бидат предмет на обработка во рамките на проектот:

р.бр. статија список на членови на проектниот тим кои работат на статијата
1 ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид Наташа Неданоска
2 „Црнила“- Коле Чашуле Наташа Неданоска
3 Охридски бисер Наташа Неданоска
4 Готвач
 1. Ангела Таневска
 2. Наташа Неданоска
 3. Наумоска Наталиа
5 „Хајди“ - Јохана Шпири Ангелоски Костадин
6 Исламот во Италија Исовска Ѓултена
7 Срна Наташа Неданоска
8 Муфлон Даниел Здравески
9 Келнер
 1. Наумоска Наталиа
 2. Ангела Таневска
10 Угостителски објекти
 1. Самед Елмас
 2. Антонио Силјановски
 3. Наум Јакимоски
11 Чакал Катерина Деспотоска
12 Алпски зајак Даниел Здравески
13 Куна златка Даниел Здравески
14 Мала ласица Даниел Здравески
15 Див кунич Даниел Здравески
16 Куна белка Даниел Здравески
17 Категорија:Дивеч во Македонија Наташа Неданоска
18 Твор Даниел Здравески
19 Домашен елен Даниел Здравески
20 Орел Катерина Деспотоска