Википедија:Макпортрет

Од Википедија — слободната енциклопедија

Макпортретфотографски натпревар организиран од страна на здружението Споделено знаење со цел обезбедување слободни фотографии од познати современи дејци од Македонија.

Цел на натпреварот[уреди извор]

Со овој натпревар сакаме да собереме фотографии од познати македонски личности, односно граѓани на Македонија, сликани од непосредна близина, со цел тие понатаму да бидат користени од документарен и информативен карактер.

Учесниците, односно натпреварувачите, како автори на фотографиите ќе треба да ги прикачуваат на Ризницата на Викимедија под слободна лиценца, за во иднина тие фотографии да бидат користени за подобра илустрација во статиите на Википедија, како и за другите слободни проекти поврзани со Википедија.

Досегашни изданија[уреди извор]