Википедија:Дозволи за објавување/Премин Портал

Од Википедија — слободната енциклопедија

Премин Портал[уреди извор]

Допис упатен до Премин Портал, веб-место: http://www.preminportal.com.mk/


Почитувани,
Од името на уредувачите на Internet енциклопедијата Википедија, издание на македонски јазик http://mk.wikipedia.org, се обраќам со цел да побарам од вас дозвола за слободно користење на содржините од вашиот веб сајт.
На Википедија е стартуван проект за изработка на посебна страница за сите манастири и цркви посебно. Содржините од вашиот веб сајт се добредојдени.
Крајниот резултат од овој проект ќе биде промоција и афирмација на Македонија, Македонскиот народ, Македонската православна црква, Македонскиот јазик, писмо, култура, културно и цивилизациско наследство.
Материјалите на википедија подлежат под таканаречената GNU Free Documentation License (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html).
Википедија фондацијата е непрофитна организација (http://wikimediafoundation.org/wiki/Home).
...
Со почит
MacedonianBoy,
http://mk.wikipedia.org/wiki/Корисник:MacedonianBoy,
администратор на википедија на македонски јазик

Следи одговор на барањето,


Почитуван Никола, благодариме за професионалниот однос кон нас. Согласни сме да ги користите текстовите и информациите од нашиот сајт, но под услов, да не објавите како изворот на истите. Ви благодариме Со почит, Од уредникот на Преминпортал