Википедија:Дозволи за објавување/Општина Прилеп

Од Википедија — слободната енциклопедија

Општина Прилeп[уреди извор]

Допис упатен до Општина Прилрп, веб-место: http://www.prilep.gov.mk/


Ве молам да се обратите писмено, може и по факс. 048 426 430 Само ве молам да назначите од кого е . Ова е позитивна понуда, па се надеваме дека ќе имаме добра соработка. Ви благодариме за понудата. Општина Прилеп
From: Рашо Аврамовски <ka5616-458@online.de> To: krsteskakate@yahoo.com Sent: Sunday, April 12, 2009 1:15:22 AM Subject: Poraka od web sajtot: Барање за објавување

Ова е е-порака за барање на информации преку http://www.prilep.gov.mk од: Рашо Аврамовски <ka5616-458@online.de>

Почитувани!


Ние како уредници на македонската верзија на енциклопедијата Википедија (http://mk.wikipedia.org), се ангажиравме за изработка на слободна енциклопедија достапна за сите. Затоа би сакале во нашата енциклопедија да искористиме материјал и податоци од вашиот сајт (http://www.prilep.gov.mk). На македонската википедија се подготвуваат повеќе проекти кои ја третираат македонската историја и култура и проекти за сите населени места. Материјалот би бил објавен под условите на GNU-овата лиценца за слободна документација http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Text_of_the_GNU_Free_Documentation_License). Исто така ве повикуваме и Вас слободно да ги користите нашите текстови кои се во секојдневен постојан пораст. Доколку ни дадете дозвола да го користиме Вашиот материјал како што горе наведено, Вашиот сајт на нашите текстови ќе биде наведен како извор и до него ќе води соодветен линк. Тоа може да доведе и до зголемување на рејтингот на вашиот сајт, бидејќи википедија е еден од најпосетуваните веб портали во Македонија и нејзините статии најчесто се меѓу првите погодоци на претражувачките сајтови како Google и Yahoo.

Со почит Тимот на Википедија на македонски јазик


После одредено време добиена е писмена позитивна потврда по пошта:
Официјално писмо