Википедија:Дозволи за објавување/Мартин Трајковски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Фото стрим на Мартин трајковски и дел од материјалот на блогот Требениште[уреди извор]

Допис упатен до Мартин Трајковски, веб-места: http://www.trekearth.com/members/mtrajkovski/photos/Europe/Macedonia_FYR/ и http://trebenishte.blog.com.mk/


Почитувани,
Побараните материјали слободно може да ги користите според договорените правила.
Би ве замолил доколку не е проблем да ми испраќате линкови од статиите каде се користат моите материјали.
Со Почит,
Мартин Трајковски
Originalmeldung-------

Von: Rašo Avramovski
Datum: 04.05.2009 22:40:04
An: martinvardar@gmail.com
Betreff: Барање за објавување


Почитувани!


Ние како уредници на македонската верзија на енциклопедијата Википедија (http://mk.wikipedia.org), се ангажиравме за изработка на слободна енциклопедија достапна за сите. Затоа би сакале во нашата енциклопедија да искористиме материјал и податоци од вашиот блог (http://trebenishte.blog.com.mk/) и фото стримот на (http://www.trekearth.com/members/mtrajkovski/photos/Europe/Macedonia_FYR/). На македонската википедија се подготвуваат повеќе проекти кои ја третираат македонската историја и култура и проекти за сите населени места. Материјалот би бил објавен под условите на GNU-овата лиценца за слободна документација http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Text_of_the_GNU_Free_Documentation_License). Исто така ве повикуваме и Вас слободно да ги користите нашите текстови кои се во секојдневен постојан пораст. Доколку ни дадете дозвола да го користиме Вашиот материјал како што горе наведено, Вашиот сајт на нашите текстови ќе биде наведен како извор и до него ќе води соодветен линк. Тоа може да доведе и до зголемување на рејтингот на вашиот сајт, бидејќи википедија е еден од најпосетуваните веб портали во Македонија и нејзините статии најчесто се меѓу првите погодоци на претражувачките сајтови како Google и Yahoo.

Со почит Тимот на Википедија на македонски јазик