Прејди на содржината

Википедија:Дозволи за објавување/ЈУНП Галичица

Од Википедија — слободната енциклопедија

ЈУНП Галичица[уреди извор]

Допис упатен до ЈУНП Галичица, веб-место: http://www.galicica.org.mk/indexmak.htm

Здраво, 
НЕ гледам причина да не направиме соработка кога тоа би било корисно и за нас како ЈУНП Галичица и за вас. 
Слободно искористите се што мислите дека  треба да се искористи и се надевам на плодна соработка. 
За понатамошен контакт ви оставам и мој мобилен 075 282 201
Со почит,
Џими


----- Forwarded Message ----

From: Rašo Avramovski <ka5616-458@online.de> To: nnoveski@gmail.com Sent: Sunday, April 12, 2009 1:05:47 PM Subject: Барење за објавување

Почитувани!


Ние како уредници на македонската верзија на енциклопедијата Википедија (http://mk.wikipedia.org), 
се ангажиравме за изработка на слободна енциклопедија достапна за сите. Затоа би сакале во нашата 
енциклопедија да искористиме материјал и податоци од вашиот сајт 
(http://www.galicica.org.mk/indexmak.htm). На македонската википедија се подготвуваат повеќе проекти кои
ја третираат македонската историја и култура и проекти за сите населени места.
Материјалот би бил
објавен под условите на GNU-овата  лиценца за слободна документација
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Text_of_the_GNU_Free_Documentation_License). 
Исто така ве повикуваме и Вас слободно да ги користите нашите текстови кои се во секојдневен постојан пораст.
Доколку ни дадете дозвола да го користиме Вашиот материјал како што горе наведено,
Вашиот сајт на нашите текстови ќе биде наведен како извор и до него
ќе води соодветен линк.
Тоа може да доведе и до зголемување на рејтингот на вашиот сајт, бидејќи википедија е еден од 
најпосетуваните веб портали во Македонија и нејзините статии најчесто се меѓу првите
погодоци на претражувачките сајтови како Google и Yahoo.

Со почит
Тимот на Википедија на македонски јазик