Википедија:Геоекспедиции 2017/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„Геоекспедиции“
Shared Knowledge Logo.svg
Геоекспедиции.svg
Wikipedia-logo.svg

Во текот на 2017 година биле организирани следниве експедиции, со кои биле опфатени следните предели:

  1. Скопско;
  2. Мариово;
  3. Јабланица; и
  4. Бистра.

Учесници[уреди извор]

Број Експедиција Учесници
1. Скопско Македонец
2. Мариово Македонец

Статистика[уреди извор]

Викимедиина статистика[уреди извор]

Податоците се последен пат обновени на 9 јануари 2018 во 22:25 (CET).

Опис
Мерка Опис Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија 24
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија 36
Подигнати фотографии вкупен број на подигнати фотографии на Ризницата 429
Искористеност на фотографии учество на бројот на подигнати фотографии искористени во статии во однос на вкупниот број на подигнати фотографии 86,01%
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во експедициите 8

Поврзано[уреди извор]