Википедија:Геоекспедиции 2016/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„Геоекспедиции“
Shared Knowledge Logo.svg
Геоекспедиции.svg
Wikipedia-logo.svg

Во текот на 2016 година биле организирани две експедиции, со кои биле опфатени следните предели:

  1. Мокра; и
  2. Шар Планина.

Учесници[уреди извор]

Број Експедиција Учесници
1. Мокра Македонец
2. Шар Планина Македонец

Статистика[уреди извор]

Викимедиина статистика[уреди извор]

Податоците се последен пат обновени на 13 март 2017 во 23:33 (CET).

Мерка Опис Експедиција Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Мокра 19
Шар Планина 11
Вкупно 30
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија Мокра 11
Шар Планина 19
Вкупно 30
Подигнати фотографии вкупен број на подигнати фотографии на Ризницата Мокра 111
Шар Планина 179
Вкупно 290
Искористеност на фотографии учество на бројот на подигнати фотографии искористени во статии во однос на вкупниот број на подигнати фотографии Мокра 96,40%
Шар Планина 92,18%
Вкупно 93,79%
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во експедициите Вкупно 1

Аналитичка статистика[уреди извор]

Мерка Опис Експедиција Резултат
Планини вкупен број на опфатени планини или огранки Мокра 7
Шар Планина 1
Вкупно 8
Врвови вкупен број на опфатени врвови или гребени Мокра 10
Шар Планина 15
Вкупно 25
Висорамнини вкупен број на опфатени висорамнини или карстни полиња Мокра 3
Шар Планина 0
Вкупно 3
Езера вкупен број на опфатени езера Мокра 2
Шар Планина 10
Вкупно 12
Реки вкупен број на опфатени реки Мокра 4
Шар Планина 3
Вкупно 7
Месности вкупен број на опфатени месности или преслапи Мокра 2
Шар Планина 0
Вкупно 2
Растенија вкупен број на опфатени растителни видови Мокра 1
Шар Планина 0
Вкупно 1

Поврзано[уреди извор]