Википедија:Вики ја сака Земјата 2015/Македонија/Победници

Од Википедија — слободната енциклопедија
← Назад на главната страница на натпреварот
Вики ја сака Земјата Македонија
Вики ја сака Земјата Македонија

Честитки за наградените фотографи на натпреварот „Вики ја сака Земјата 2015 во Македонија“!

а натпреваров нашите учесници подигнаа вкупно 10.243 слики, што претставува највеќе слики по глава на жител од сите земји!

Десетмината наградени се поделени во две категории, по петмина: „Квалитет“ и „Бројност“.

Категорија „Квалитет“[уреди извор]

Следуваат петте наградени фотографии, по редослед на освоено место. Под описот на секоја фотографија е наведен нивниот автор — носител на наградата и корисничкоѕто име со кое учествувал. Оние што освоиле трето, четврто и петто место добиваат три трети награди, и затоа се означени со тројка во бронзен круг.

Жири-комисијата избра и пет ревијални фотографии кои не беа наградени, но одат заедно со наградените во вкупно 10 слики кои ги поднесуваме како претставници на Македонија на меѓународниот натпревар на национални победници на „Вики ја сака Земјата“ (Wiki Loves Earth).


Категорија „Бројност“[уреди извор]

Поивеќе на Најплодни фотографи на ВСЗ15

Петмината наградени за број на фотографии[1] се следниве:

Место Име и презиме Корисничко име Фотографии
1 Дарко Николовски Darko Nikolovski 1 619
2 Николина Николовска-Христовска Nikolina Hristovska 1 455
3 Мирка Попивановска Makedonski biseri 1 217
4 Тамара Савеска Saveska 1 108
5 Рашо Аврамовски Raso mk 1 024

Белешки[уреди извор]

  1. Од вкупниот број на подигнати фотографии се одземаат оние што се сметаат за тематски или поинаку несоодветни согласно правилата и затоа, тука е даден само бројот на важечки подигнати фотографии. Вкупните износи и бројот на отфрлени фотографии кај секој учесник ќе најдете во целосниот извештај.

Надворешни врски[уреди извор]

  • wle.mk — порталот на „Вики ја сака Земјата Македонија“