Википедија:Вики ги сака спомениците 2015/Македонија/Победници

Од Википедија — слободната енциклопедија
← Назад на главната страница на натпреварот
Вики ги сака спомениците Македонија
Вики ги сака спомениците Македонија

Честитки за наградените фотографи на натпреварот „Вики ги сака спомениците во Македонија 2015“!

На натпреваров се подигнати вкупно 1.532 слики од 23 поединечни учесници. На нив беа прикажани вкупно 103 различни споменици на културата на Македонија.

Ви ги претставуваме наградените пет фотографии, и уште пет почесни, кои одат заедно со нив во меѓународнат конкуренција на „Вики ги сака спомениците 2015“.

Победнички фотографии[уреди извор]

Следуваат петте наградени фотографии, по редослед на освоено место. Под описот на секоја фотографија е наведен нивниот автор — носител на наградата и корисничкото име со кое учествувал.

Жири-комисијата избра и пет ревијални фотографии кои не беа наградени, но одат заедно со наградените во вкупно 10 слики кои ги поднесуваме како претставници на Македонија на меѓународниот натпревар на национални победници на „Вики ги сака спомениците“ (Wiki Loves Monuments).

Петте наградени фотографии се означени со бројки од 1 до 5, а другите пет (ревијални) слики немаат ознака и рангирање.

Надворешни врски[уреди извор]

  • wikilovesmonuments.mk — порталот на „Вики ги сака спомениците Македонија“