Прејди на содржината

Википедија:Википедија 22

Од Википедија — слободната енциклопедија
Википедија 22

Денеска, 15 јануари, семрежната енциклопедија Википедија полни 22 години од своето постоење. На роденден се носи подарок, а најдобар подарок за една енциклопедија е пишување на статии. Ајде заедно да го прославиме роденденот на Википедија со пишување на нови статии или надополнување на постоечките.

Во списокот подолу запишете го вашиот подарок (нови или надополнети статии) од денеска 15 јануари 2023 година.

Список на „подароци“[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd Јамзаполско примирје
2 Gdimovska13 Планината Белуха
3 Banja147 Ламбада Мамбо
4 П.Неделковски
 1. Стеван Габер
 2. Богословија
 3. Православен богословски факултет „Св. Климент Охридски“ - Скопје
5 Виолетова Страв од летање
6 Frosina.D
 1. Роберт Шејн
 2. Дин Стоквел
7 Stojnaa
 1. Сардана (танц)
 2. Џајв
8 Dentedeleone
9 MB Тирашки јазик
10 Идеологист
11 Petar Barsa
 1. Танензе
 2. Мон Мине
 3. Арола (ледник)
 4. Зинал ледник
12 Lili Arsova
 1. Капо Сан Мартино
 2. Агери (езеро)
 3. Езеро Силс
 4. Езеро Силваплана
 5. Езеро Давос
13 Ina pet Егерија (митологија)
14 Ehrlich91
15 Elena Krsteva1
 1. Аеродром Мостар
 2. Коди Гакпо
16 Violetagemishova
 1. Мармолада (ледник)
 2. Харбардсбрин
17 Kostovska
 1. Ледник Форно
 2. Ледник Алалин
 3. Ледник Росег
18 Zoricasa
 1. Шреница
 2. Машлана Гора
 3. Дилевска Гора
 4. Донас
 5. Остржица (рид)
19 Viktorija Panzova
 1. Лалвери
20 Doni12345
 1. Глицинија
 2. Украсни растенија
21 gorandonevski
 1. Меморијален музеј на Иво Андриќ
 2. Музеј на југословенска кинотека
22 Baek147
 1. Рудникот Наика
 2. Ласици
23 Krstevska123 Елверум
24 Zaga Kolodezni
 1. Кучаба
 2. Кшемјен