Википедија:Википедија 21

Од Википедија — слободната енциклопедија
Википедија 21

Денеска, 15 јануари, семрежната енциклопедија Википедија полни 21 години од своето постоење. На роденден се носи подарок, а најдобар подарок за една енциклопедија е пишување на статии. Ајде заедно да го прославиме роденденот на Википедија со пишување на нови статии или надополнување на постоечките.

Во списокот подолу запишете го вашиот подарок (нови или надополнети статии) од денеска 15 јануари 2022 година.

Список на „подароци“[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 MB Гловерс Риф  • Лајтхаус Риф
2 Виолетова Клеменс Краус
3 NatasaNedanoska
  1. Миотонична мускулна дистрофија тип I и II
  2. Фамилна хипомагнеземија, хиперкалциурија и нефркалциноза
4 NPetar14
  1. Мултипла склероза кај детската популација
  2. Леукоенцефалопатија на мозокот и ʼрбетниот мозок со покачени лактати
  3. Шимке-имунокоскена дисплазија (Болеста на Шимке)
5 Dentedeleone Тревизо  • Хемпшир  • Остров Буве
6 Kalan Wiki2 Конгенитална дискератоза
7 Frosina.D
  1. Алексеј Николаевич Толстој
  2. Тома (филм)
8 Ema Trajcevska
  1. Плиш
9 Stojnaa Белмужијада  • Јепуријада
10 gorandonevski Вурдијада
11 Baek147 Денови на виното и меракот
12 doni12345 Пештерска висорамнина  • Фиш фест
13 Banja47 Сланинијада
14 gordi Слика вреди илјада зборови
15 Идеологист Јован Андревски  • Драгољуб Боцинов