Прејди на содржината

Википедија:Википедија 19

Од Википедија — слободната енциклопедија
Википедија 19

Денеска, 15 јануари, семрежната енциклопедија Википедија полни 19 години од своето постоење. На роденден се носи подарок, а најдобар подарок за една енциклопедија е пишување на статии. Ајде заедно да го прославиме роденденот на Википедија со пишување на нови статии или надополнување на постоечките.

Во списокот подолу запишете го вашиот подарок (нови или надополнети статии) од денеска 15 јануари 2020 година.

Список на „подароци“[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 Dandarmkd Андреј Јакимовски
2 Виолетова Клавдија Октавија
3 Kiril Simeonovski Сашка Димитровска
4 Stojnaa Тврдина Бочац
5 MB кимантски јазик, хамтангански јазик, биленски јазик, аунгиски јазик
6 Doni12345 Лелап
7 Banja147 Вазна Франсоа
8 Drume.B Александар Долски
9 Gordi Филип Давид;Слободан Селениќ;
10 Baek147 Харкинос
11 GjorgjiP Азил,Алберто Џакомети
12 Kalan Wiki2 Ночера Инфериоре
13 SirGoldenBlade Гај Мариј
14 Gorandonevski Самоска керамика
15 Simonka34 Јован Андрејевиќ
16 Wikimk Арчи Маунтбатен-Виндзор
17 Ema Trajcevska Азат (река)
18 Raso mk Крсте Богоески‎
19 ‎P.Nedelkovski Главен брод
20 Ehrlich91 Критериум ди Дофине 2019‎