Википедија:ВикиПроект Филм/Листа на ТВ-серии

Од Википедија — слободната енциклопедија
филм: (портал, проект)  


Во продолжение следува листа на телевизиски серии кои се опфатени од ВП:ФИЛМ. Можете слободно да додавате пропуштени тв серии во листата.


Emblem-important.svg ВАЖНО!
Не сместувајте програми од типот на Изборот на Доналд Трамп и Проект „Писта“ во категоријата телевизиски серии. Телевизиска програма од ваков тип се карактеризира како реално шоу, а не телевизиска серија и како такви не се во доменот на ВикиПроект Филм.


Според земја на потекло[уреди извор]

Американски серии[уреди извор]


Аргентински серии[уреди извор]


Бразилски серии[уреди извор]


Колумбиски серии[уреди извор]


Мексикански серии[уреди извор]


Хрватски серии[уреди извор]


Според формат[уреди извор]

Анимирани серии[уреди извор]

Американски[уреди извор]

Советски[уреди извор]


Минисерии[уреди извор]