Википедија:Брза викиобука

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Лого на проектот „Брза викиобука“

Брза викиобука е активност за поединечно брзо обучување за уредување и работа на Википедија, кое се спроведува со поединци - нови корисници со струки од различни области, кои се најмалку застапени на Википедија на македонски јазик. Брзата обука за уредување и работа на Википедија се спроведува преку воведување и директно работење преку сите расположливи уредувачки алатки: изворен уредувач, нагледен уредувач и алатката за преводи, со кои се создаваат кратки нови статии од самите поединци кои се обучуваат. Проектот започнал да се спроведува од средината на септември 2018, со брзи обуки на поединечни новорегистрирани корисници на дневна основа во текот на целата недела.

Членови[уреди извор]

2018[уреди извор]

Септември 2018

Бр. Корисник Статија
1. Корисник:GligorDinev
2. Корисник:Fikjare
3. Корисник:IvanTopko
4. Корисник:Moni marketing
5. Корисник:Sarenkovski
6. Корисник:Ljupcosot
7. Корисник:Bojtren
8. Корисник:Aleksandar.Dimitrovski
9. Корисник:Fotokopir zoki
10. Корисник:Љубиша Владимиров

Октомври 2018

Бр. Корисник Статија
11. Корисник:Ssofija
  1. Seavus (П)
12. Корисник:IreDim
13. Корисник:Beli84
14. Корисник:Aleksandar.Dimitrovski
15. Корисник:Fikjare
16. Корисник:Eikjiiiiixvjvjdkdjfdkfjsd
17. Корисник:Anche24
18. Корисник:Dragica0307
19. Корисник:Dare194 S

Ноември 2018

Бр. Корисник Статија
20. GorjanM
21. Eleana.citylife
22. Svrcho
23. Else.mk
24. Корисник:Dare194 S
25. Darko 2202
  1. Фотографски филм (Н)
  2. Лоза (П)
  3. Лозови насади во Скопско.jpg (прикачена слика на Заедничката Ризница)
26. Masterenggk
27. Сим1тања

2019[уреди извор]

Јуни 2019

Бр. Корисник Статија
28. DarkoDam123
29. AlekDe
30. Uvtarex

Август 2019

Бр. Корисник Статија
31. Metodija M
32. DMirjana
33. ClipMediaPress
34. DimitarSzkos

Септември 2019

Бр. Корисник Статија
35. Јасминка видевска
36. Bojkikeva
37. Stojanovski04

2020[уреди извор]

Јануари 2020

Бр. Корисник Статија
1. Stojanovski04
2. Корисник:Љубиша Владимиров
3. Dandarmkd

Март 2020

Бр. Корисник Статија
1. Професор 18+
2. Royalcatlover

Галерија[уреди извор]

2018
2019
2020


Фотографии[уреди извор]

Сите фотографии направени за време на спроведените активности во проектот Брза викиобука, направени од сите негови учесници веќе можете да ги најдете на следнава категорија: