Википедија:Археоекспедиции 2015/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„Археоекспедиции“
Shared Knowledge Logo.svg
Археоекспедиции.svg
Wikipedia-logo-v2.svg

Во текот на 2015 година биле организирани две експедиции, со кои биле опфатени следните археолошки наоѓалишта и области:

  1. Бонче и Висока; и
  2. Општина Чашка.

Учесници[уреди извор]

Број Експедиција Учесници
1. Бонче и Висока Македонец, Слободан Трајковски, Калин Марковиќ, Никола Ѓорѓиоски
2. Општина Чашка Македонец, Јовица Велјановски

Статистика[уреди извор]

Викимедиина статистика[уреди извор]

Податоците се последен пат обновени на 13 март 2017 во 23:14 (CET).

Мерка Опис Експедиција Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Бонче и Висока 0
Општина Чашка 3
Вкупно 3
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија Бонче и Висока 2
Општина Чашка 0
Вкупно 2
Подигнати фотографии вкупен број на подигнати фотографии на Ризницата Бонче и Висока 57
Општина Чашка 39
Вкупно 96
Искористеност на фотографии учество на бројот на подигнати фотографии искористени во статии во однос на вкупниот број на подигнати фотографии Бонче и Висока 49,12%
Општина Чашка 74,36%
Вкупно 59,38%
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во експедициите Вкупно 5

Аналитичка статистика[уреди извор]

Мерка Опис Експедиција Резултат
Археолошки наоѓалишта вкупен број на опфатени археолошки наоѓалишта Бонче и Висока 2
Општина Чашка 3
Вкупно 5

Поврзано[уреди извор]