Википедија:Агроекспедиции 2018/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија
ВикиПроект
„Агроекспедиции“

Во текот на 2018 година се спроведени две главни агроекспедиции, со кои би биле опфатени следните области:

  1. Пролетна — повеќе еднодневни експедиции во текот на пролетната сеидба и зреењето на посевите; и
  2. Летна — повеќе еднодневни експедиции во текот на жетвата, бербата и есенската сеидба.

Статистика[уреди извор]

Податоците се последен пат обновени на 20 декември 2018 во 11:13 (CET).

Опис
Мерка Опис Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија 17
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија 28
Подигнати фотографии вкупен број на подигнати фотографии на Ризницата 251
Искористеност на фотографии учество на бројот на подигнати фотографии искористени во статии во однос на вкупниот број на подигнати фотографии 87,15%
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во експедициите 8