Ватерполо на светското првенство во водени спортови 2009

Од Википедија — слободната енциклопедија
Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпреварите во ватерполо на светското првенство во водени спортови 2009 ќе се одржуваат од 19 јули до 1 август 2009, во Рим, Италија[1].

Медалисти[уреди | уреди извор]

Ватер поло мажи[уреди | уреди извор]

За повеќе детали на овој наслов проверете на Ватерполо на 2009 Светско Акватичко Првенство – Машки турнир.

Ватер поло жени[уреди | уреди извор]

За повеќе детали на овој наслов проверете на Ватерполо на 2009 Светско Акватичко Првенство – Женски турнир.

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]