Ватерполо на Летните олимписки игри 2004

Од Википедија — слободната енциклопедија
Ватерполо на Летните олимписки игри 2004
Раководен орган
Дисциплини 2 (мажи: 1; жени: 1)
Игри
1896 1900 1904 1908 1912 1920
1924 1928 1932 1936 1948 1952
1956 1960 1964 1968 1972 1976
1980 1984 1988 1992 1996 2000
2004 2008 2012 2016 2020
Освојувачи на медали

Ватерполото на Летните олимписки игри 2004 — официјален ватерполски турнир на Олимписките игри кој за вторпат се одиграл во две конкуренции: машка и женска. Турнирот се одржал во Атина, Грција.

Табела (мажи)[уреди | уреди извор]

Табела[уреди | уреди извор]

Место Екипа
 Унгарија
 Србија и Црна Гора
 Русија
4.  Грција
5.  Германија
6.  Шпанија
7.  САД
8.  Италија
9.  Австралија
10.  Хрватска
11.  Казахстан
12.  Египет

Табела (жени)[уреди | уреди извор]

  1.  Италија
  2.  Грција
  3.  САД
  4.  Австралија
  5.  Русија
  6.  Унгарија
  7.  Канада
  8.  Казахстан