Васе Тодоров - Шлеговец

Од Википедија — слободната енциклопедија

Васе Тодоров - Шлеговец (1947, Шлегово) — македонски правник и писател.

Животопис[уреди | уреди извор]

Васе Тодоров - Шлеговец е роден во 1947 година во кратовското село Шлегово. Завршил правен факултет во Скопје, каде што работел како дипломиран правник до пензионирањето.[1]

Творештво[уреди | уреди извор]

Васе Тодоров - Шлеговец ги објавил следниве книги:[2]

  • Зимски гостинчиња (1992)
  • Најголемиот јунак на светот (1999)
  • Збрлавен автомобил (2000)
  • Магија на детството (2000)

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Васе Тодоров - Шлеговец, Магија на детството. Скопје: александар & александар, 2000.
  2. Васе Тодоров - Шлеговец, Магија на детството. Скопје: александар & александар, 2000.