Ваикунта

Од Википедија — слободната енциклопедија
Вишну, Господар на Ваикунта

Ваикунтха (место ослободено од сите тескоби на материјалното постоење) е врховниот рај и се наоѓа на врвот на универзумот, над сите планетарни системи во хиндуизмот.