Википедија:Песок

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од ВП:ПЕСОК)

Tome Molovski Tоме Моловски (19.04.1942 - 6.10. 2018) познат по Дом за вешање (1988), Бал-Кан-Кан (2005) и Среќен крај (1989). Actor Production Manager Second Unit or Assistant Director

Дом за вешање (1988) Дом за вешање 8.1 Менаџер за производство 1988 година

Бал-Кан-Кан (2005) Бал-Кан-Кан 7.7 Дополнителен екипаж 2005 година

Среќен крај (1989) Среќен крај 7.6 Менаџер за производство 1989 година

Македонска сага (1993) Македонска сага 7.5 Менаџер за производство 1993 година

Кредити Проширете подолу Актер Викенд на Мртовци (1988) Викенд на мртовци 1988 година

Hi-Fi (1987) Hi-Fi 1987 година

Климент Охридски ТВ филм 1986 година

Нели ти реков (1984) Нели ти реков 1984 година

Виновник Кратко 1983 година

Slana vo cutot na bademite (1982) Slana vo cutot na bademite ТВ филм 1982 година

Илинден (1982) Илинден ТВ серии 1982 година 1 епизода

Јузна патека (1982) Јужна патека 1982 година

Велимир 'Бата' Живојиновиќ во Црвениот коњ (1981) Црвениот коњ 1981 година

Наси Години (1979) Наси Години ТВ серии 1979 година 1 епизода

Нели ти реков (1977) Нели ти реков ТВ филм 1977 година

Итар Пејо ТВ серии 1977 година 6 епизоди

Недела Молкаливиот (како Томе Молевски) ТВ филм 1973 година

Смилевскиот конгрес ТВ филм 1973 година

Колнати сме, Ирина (1973) Колнати сме, Ирина 1973 година

Nastan mozebi posleden (1972) Nastan mozebi posleden ТВ филм 1972 година

Македонскиот дел од пеколот (1971) Македонскиот дел од пеколот 1971 година

Менаџер за производство Македонска сага (1993) Македонска сага управител на единицата 1993 година

Среќен крај (1989) Среќен крај менаџер за производство на единица 1989 година

Дом за вешање (1988) Дом за вешање управител на единицата 1988 година

Меден месеч менаџер за производство на единица ТВ филм 1988 година

Hi-Fi (1987) Hi-Fi управител на единицата 1987 година

Јазол (1985) Јазол менаџер за производство на единица 1985 година

Јузна патека (1982) Јужна патека управител на единицата 1982 година

Втора единица или помошник директор Скопски информации помошник-директор ТВ филм 1988 година

Izvor: https://www.imdb.com/name/nm1364057/