Бургас (општина)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Општина Бургас во областа Бургас, Бугариjа

Општината Бургас се наоѓа во југоисточниот дел на Бугарија и е една од составните општини на Бургаската област. Административен центар на општината е градот Бургас. Во декември 2009 година општината имала 13 населени места со вкупно население од 221.830 жители, односно 231.847 со постојана адреса за живеење.

Населени места во општината се: