Бохотница

Од Википедија — слободната енциклопедија
Бохотница
село
Рушевини од замок во Бохотница
Рушевини од замок во Бохотница
Население 1.000

Бохотница (полски: Bochotnica) — село во југозападна Полска, помеѓу Пулави и Лублин. Селото е во рамите на општината Пулави и Лублинското Војводство. Населено е со 1.500 жители (податоци од 2010 година).