Борис Миљовски

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Борис Миљовски (Ресен, 1921 - Скопје, 1991) — македонски публицист и дипломат. Бил директор на Радио Скопје, главен и одговорен уредник на „Нова Македонија“, генерален конзул на СФРЈ во Бразил (1968-1973, амбасадор во Уругвај (1976-1980). Посмртно во 1992 му е објавена книгата „Илинден и Уругвај (одзиви од Илинденското востание)“