Болган

Од Википедија — слободната енциклопедија
Болган
Болган
Влез
Влез
Влез
Местоположба
Координати

48°08′37″N, 28°43′25″E

Општи податоци
Име
- изворно
Болган
  Болган
Поштенски број 24712
Управа
Земја  Украина
Број на општини Виничка област, Пешчански реон
Градоначалник Вита Брайлян
Географија
Површина 4,86 км²
Надморска височина 83 м
Население
Население 1342

Болган (украински: Болган) е село во Украина, Пешчански реон, Виничка област, граничен премин на украинско-молдавската (приднестровската) граница.