Бистричка Река (Босна)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Бистричка Река (Босна) е лева притока на реката Босна во Зеничката котлина со должина од 12 километри. Тоа е планинска река со остар пад на огромен број на извори на вода за пиење и бунари. Оваа река е позната по многубројните воденици и одморалишта во населбата Бистричак.

Оваа статија за река е никулец. Може да помогнете со нејзиното уредување!