Библиотека Тане Георгиевски

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Народната библиотека "Тане Георгиевски" е формирана во 1945 година, со фонд од 1734 книги и читална за дневен печат. Денес библиотеката располага со фонд од над 180 000 книги.