Беркли (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Беркли е топоним и лично име во англискиот јазик. Постојат повеќе правописни варијанти од кои најчесто е Berkeley, но исто така, се користи и Berkley, а во случајот и на познатиот Беркли музички колеџ во Бостон, се користи и Berklee.

Беркли може да означува:

Лични имиња[уреди | уреди извор]

Топоними[уреди | уреди извор]